En rätt som får det att vattnas i munnen på den mest kräsmagade gästen runt midsommarbordet.
1 h 30 min
Linnéas grillade revbensspjäll med rabarber- och jordgubbsglace får det att riktigt vattnas i munnen på den mest kräsmagade gästen runt midsommarbordet.
Skala och skär lök och vitlök i mindre bitar. Lägg det i en kastrull med vatten och lagerblad. Låt koka upp.
Lägg i revbensspjällen och låt koka under lock i cirka 30 minuter.
Ta upp och låt revbensspjällen svalna.
Strimla rabarber och jordgubbar och lägg i en kastrull tillsammans med socker, olja, vatten, salt och peppar. Låt koka i cirka 10-15 minuter.
Pensla de förkokta revbensspjällen med rabarber- och jordgubbsglacen.
Grilla på indirekt värme tills de fått fin färg.
Låt vila under folie i minst 30 minuter innan du skär upp dem.
Skala palsternacka, morötter och pumpa. Riv grovt på rivjärn eller i en matberedare.
Skala och finhacka löken.
Blanda samman palsternacka, morötter, pumpa, lök, färskost, ägg, salt och peppar i en bunke.
Smörj och bröa en muffinsform och fördela blandningen i formarna.
Toppa med riven ost och gratinera i 225°C i cirka 35 minuter.
Servera de grillade revbensspjällen med rotfruktskakor och grillad majs.
Sydafrika
169 kr
Nederburg Manor House Cabernet Sauvignon har en fruktig och bärig doft av svarta vinbär, plommon, ceder, tobak och choklad. Generös, något utvecklad smak av mörk frukt och kryddiga toner av svartpeppar, ceder, tobak och choklad. Pigg syra och välbalanserat avslut med lena men påtagliga tanniner.
Recept: Linnéa Seidel
Det här är en ny variant på klassikern sill och potatis. Friterad färskpotatis möter fräsch och läcker citrussill!
Läs merEn somrig och lättsam rätt på midsommarbordet är denna ljumma laxsallad tillsammans med dess goda rödlöksvinegrette.
Läs merLinnéas marinerade jordgubbar och körsbär är ett måste till midsommar. Den himmelska fläderkrämen är verkligen pricken över i!
Läs merVi tipsar om 7 härligt somriga desserter och goda tårtor som passar perfekt på midsommar. Det mesta med jordgubbar såklart!
Läs mer