Rårakor av sötpotatis med picklad rabarber och rädisa.

Frasiga rårakor av sötpotatis som serveras med lite gräddfil, kaviar och picklad rabarber och rädisa. Passar både som tilltugg eller förrätt.

Rårakor av sötpotatis med picklad rabarber och rädisa

4

0 h 45 min

Finns det något godare än frasiga rårakor, stekta till perfektion? Ja, det skulle kanske vara sötpotatisrårakor som serveras med picklad rabarber och rädisa då. Under många år har vi serverat picklad rödlök till det mesta. Hamburgare, tacos, chips- ja, ungefär allt har känts lite roligare om man tillsatt ett par ringar inlagd rödlök.

Men nu kändes det som om vi var sugna på något annat! Picklad lök fyller sin funktion och är gott men idag ville jag helt enkelt pickla något annat. Och med tanke på den härliga säsong som står framför dörren är det egentligen bara att välja och vraka. Eftersom jag får mer rabarber än en normalstor familj någonsin kan äta upp under en säsong blev valet ändå enkelt. I kylen fanns även ett knippe rädisor som behövde ätas upp, så de fick göra rabarbern sällskap. Och jisses så gott det blev! Rårakorna passar perfekt att antingen servera som små tilltugg innan maten eller som en förrätt.

Dryckestips till Linnéas rårakor:

DelikatesskroppkakorKroppkakor med hasselnötssmör och rårörda lingon.

Lotta Lundgrens recept på delikatesskroppkakor kommer från boken "Laga mig". Fyllda med rimmat sidfläsk, frasigt stekta och serveras med hasselnötssmör.

Läs mer
Rårakor med palsternacka, varmrökt lax och picklade rödbetorRårakor med palsternacka, färskostcrème, varmrökt lax och picklade rödbetor.

Linnéa har gjort rårakor med palsternacka som toppas med färskostcrème, varmrökt lax och picklad rödbeta. Kan serveras både som små och stora!

Läs mer
Grillad lax med krossad potatisGrillad lax med krossad potatis och örtsmör.

Den här grillade laxsidan serveras med krossad färskpotatis och ett härligt örtsmör. Linnéa ger även sina bästa tips för hur du lyckas med laxen.

Läs mer
Panerad rödspätta med citronsås och sommarprimörerPanerad rödspätta med citronsås och sommarprimörer.

Panerad rödspätta bör stekas i rejält med smör för en fin yta och en gudagod smak! Såsen smaksätts med citron, hummerfond och stenbitsrom.

Läs mer
Pata Negra i ValdepeñasPata Negra

Framgångsrikt och kvalitativt vinvarumärke med attraktiv prislapp.

Läs mer