Vildsvin förknippar man ofta med stek men här serverar Linnéa ett recept på revbensspjäll på vildsvin.
Blanda alla torra kryddor och gnid in i köttet.
Skala och finhacka vitlöken. Stek den mjuk.
Skär ner aprikoserna i små bitar och låt dom steka med tillsammans med tomatpurén.
Tillsätt honung, vatten och vin, låt koka cirka 5 minuter. Mixa sedan glazen slät.
Lägg spjällen med köttsidan upp i en långpanna. Bred eller pensla på marinaden.
Ställ in spjällen i en 175° C varm ugn i cirka 30 minuter.
Vänd spjällen och pensla på mer marinad. Ugnsstek dem i ytterligare 1 timme. Pensla gärna på mer marinad under tiden.
Servera gärna en krämig coleslaw eller en klassisk potatisgratäng till dina vildsvinsspjäll.
USA
159 kr
Robert Mondavi Private Selection Pinot Noir har en stor kryddig doft med bäriga inslag av hallon, blåbär och jordgubbar samt toner av vanilj och kryddor. Kryddig och fruktig smak med lena tanniner och bra syra. Inslag av mörka och röda bär samt rostade fat. Trevlig och kryddig eftersmak med bra längd.
Sydafrika
229 kr
Prisbelönt vitt vin med smaker av persika, citrus och vanilj. Passar utmärkt till fisk och rätter av ljust kött.
Recept: Linnéa Seidel
Saftigt kött, frasigt bröd, krispiga grönsaker och en aioli som har umamismak tack vare misopastan. Kan det bli bättre?
Läs merLinnéa har smaksatt sin risotto med vin, trattkantareller, Västerbottensost, rödbetor och pumpa. Till det har hon ugnsbakat en bit dovhjort och serverar ett kryddigt rödvin.
Läs merGalet goda vildsvinsfrikadeller i tomatsås från kokboken "Kocken & Jägaren" som är skriven av Mikael Einarsson och Hubbe Lemon.
Läs merVilt är både gott, magert och det mest miljövänliga kött vi kan äta. folk o folks dryckesexpert Mats hjälper dig att välja rätt vin till olika sorters vilt.
Läs mer