Risotto med trattkantareller och ugnsstekt dovhjort.

Linnéa har smaksatt sin risotto med vin, trattkantareller, Västerbottensost, rödbetor och pumpa. Till det har hon ugnsbakat en bit dovhjort och serverar ett kryddigt rödvin.

Risotto med trattkantareller och ugnsstekt dovhjort

4

1 h 0 min

Idag valde jag att smaksätta min risotto med några av de godaste sakerna jag vet; vin, trattkantareller, västerbottensost, rödbetor och pumpa. Till risotton har jag ugnsbakat en bit dovhjort. Ta gärna ut den innan den når 58°C, eftersom köttet inte avstannar i tillagning direkt efter att du tagit ut det.

Vintips till risotto med trattkantareller och ugnsstekt dovhjort:

Recept: Linnéa Seidel

portergravad älgbiffPortergravad älgbiff.

Ett riktigt lyxigt recept från kokboken "Kocken & Jägaren" av Mikael Einarsson som går utmärkt att servera som både förrätt och huvudrätt. 

Läs mer
Vin till viltkött - rådjur, älg, ren och hjort.Att välja vin till vilt.

Vilt är både gott, magert och det mest miljövänliga kött vi kan äta. folk o folks dryckesexpert Mats hjälper dig att välja rätt vin till olika sorters vilt.

Läs mer
Mikael och Hubbe lagar mat i bodKocken & jägaren - en bok om viltkött, jakt och tillagning.

Kocken Mikael Einarsson och jägarmästaren Hubbe Lemon har skrivit en engagerande bok om jakt och viltkött, fylld av massa härliga recept och tips. 

Läs mer
Vildsvinsstek med rotsaker och örtig gräddsås, på vitblå tallrik på ett träbord.Vildsvinsstek med rotsaker och örtig gräddsås.

Vildsvinsstek med rostade rotsaker och en örtig gräddsås som serveras med ett glas fylligt rött vin.

Läs mer