Det här är en extra saftig kaka fylld med choklad och hasselnötter som fått den bästa toppingen i form av en krämig kaffeglasyr med fin smak från Tia Maria kaffelikör.
Den här ljuvliga kakan skapades inför Kaffets dag i oktober och passar perfekt tillsammans med en härlig kopp kaffe!
Vispa ihop smör och socker så det blir fluffigt och ljust.
Tillsätt sedan ett ägg i taget och låt det vispas in före nästa ägg hälls i smeten.
Blanda mjöl, finhackade hasselnötter, bikarbonat och salt i en skål.
Häll mjölblandningen i det i smeten tillsammans med yoghurten. Vänd sedan ihop allt till en slät smet.
Blanda sist ner chokladen.
Klicka i smeten i en välsmord och bröad sockerkaksform, grädda i mitten av ugnen.
Stjälp upp kakan på ett fat efter att den fått svalna några minuter. Låt kallna medan du gör glasyren.
Smält smöret och blanda sedan ner resterande ingredienser.
Låt allt sjuda ihop i några minuter under omrörning till en blank och fin glasyr.
Häll glasyren över den avsvalnande kakan och toppa med lite hackade hasselnötter.
Italien
145 kr
Tia Maria har en mycket söt smak med karaktär av kaffe, inslag av kakao, nötter och vanilj.
Den tillverkas än idag enligt det grundrecept som skapades under 1700-talet i Karibien. Likören kombinerar kallbryggt kaffe, så kallat ”Cold brew”, från högkvalitativa arabiska kaffebönor med vanilj från Madagaskar och rom från Jamaica.
Känner du dig sugen på en kaffedrink? Här listar vi både välkända och mer okända kaffedrinkar som du kan inspireras av inför nästa middag eller cocktailkväll.
Läs merBaka en lyxig morotskaka med twist. Kanelen i kakan gifter sig väl med smaken av äpplen från calvados.
Läs merCecilia Hagerling Larsson har gjort en festlig och dundergod donut-tårta som får en extra kick av den kryddiga whiskylikören Fireball.
Läs merVårt recept på en härligt kladdig kladdkaka smaksatt med den läckra gräddlikören Amarula!
Läs mer