Det asiatiska köket möter tex mex i den här goda sashimitacon. Receptet kommer från kokboken "Fredagskockens hamburgare och tacos".
Asiatiska smaker i en taco är oväntant gott. Mattias Larsson, även känd som Fredagskocken, visar hur du kan göra en god sashimitaco där den krämiga jordnötssåsen och de krispiga grönsakerna är utmärkta smakkompisar till den råa laxen. Receptet kommer från hans kokbok "Fredagskockens hamburgare och tacos".
Börja med jordnötssåsen. Blanda samman alla ingredienser och smaka av med salt.
Strimla grönsakerna fint. Finriv det yttersta skalet på limen och pressa ur 2 msk saft.
Blanda grönsakerna med limeskal och -saft, koriander och en nypa salt.
Skiva laxen tunt. Marinera den med soja och sesamfrön i några minuter.
Strimla salladslökarna och hacka jordnötterna till servering.
Servera laxen med tortillabröd, råmarinerade grönsaker och jordnötssås. Toppa med lite hackade jordnötter och strimlad salladslök.
Recept: Mattias Larsson
Tryffelburgare som både kan göras med riktig tryffel eller tryffelolja beroende på vad du har hemma. Receptet kommer från boken "Fredagskockens hamburgare och tacos" av Mattias Larsson.
Läs merFredagskocken ger dig sitt recept på klassiska hamburgare. Ett perfekt recept när du vill ha en helt vanlig burgare. Kommer även med dryckestips.
Läs merHemligheten ligger i kryddblandningen! Gör riktigt smarriga tacos med Fredagskockens recept på kryddmix, guacamole och salsa.
Läs merDet mexikanska köket är ett av de mest etablerade internationellt. Vi lär dig att välja passande dryck till detta kryddstarka kök.
Läs mer