En riktigt god och fräsch rätt från Kristina Anderssons kokbok "Ät Smart". Du kan variera rätten genom att skära laxen på olika sätt, antingen genom att servera hel laxsida eller trä bitar på spett.
Blanda alla ingredienser till marinaden. Skär
eventuellt bort skinnet på laxen. Lägg laxen
i en plastpåse och häll över marinaden. Låt
marinera kallt i minst en timme.
Strö sesamfrön över laxen och tillaga den
i ugnen på 250 grader ca 15–20 minuter
(beroende på laxens tjocklek). Använd gärna
en stektermometer. Temperaturen ska upp i
55 grader.
Blanda dressingen och låt den stå och dra under tiden som laxen marineras.
Koka nudlar enligt anvisningarna på förpackningen. Blanda nudlarna med dressing och sallad. Servera med laxen.
Nudlarna kan varieras. På bilden har Kristina använt sobanudlar.
Recept: Kristina Andersson
Vi träffade Kristina Andersson - aktuell med boken Ät Smart! och pratade om vikten av en positiv approach till mat, socker och hur man ska tänka kring njutningsmat.
Läs merVår dryckesexpert lär dig att välja vin till thailändsk mat och ger tips på viner i olika prisklasser till kökets olika smakinriktningar.
Läs merYOKO är en vinserie framtagen för att matcha smakerna i det asiatiska köket. Först ut är en tysk riesling och en sake från Japan.
Läs merHar du provat kålsorten pak choi? Underbart god till nästan allt! Här är Linnéas recept på en oslagbar asiatisk rätt med marinerad lax och glasnudlar.
Läs mer