Till snapsen ska det såklart vara sill. Här har jag gjort en sillröra som har härlig smak av senap. Vilket passar ypperligt till O.P Andersson Julaquavit!
Till snapsen ska det såklart vara sill. Som man säger nuförtiden: Det är sen gammalt. Här har jag gjort en sillröra som har härlig smak av senap. En sillröra som passar ypperligt till O.P. Andersson Julaquavit!
Blanda gräddfil och majonnäs i en bunke.
Finhacka purjolöken och blanda i den tillsammans med senap, senapspulver, svartpeppar och finhackad dill.
Ta ur sillen ur lagen. Klipp eller skär sillen i småbitar och blanda till en sillröra.
Låt sillröran stå och dra minst ett dygn före servering.
Sverige
229 kr
O.P. Andersons klassiska kryddblandning med juliga toner av pomerans, kanel och cognac.
Kryddad med kummin, anis och fänkål precis som originalet. Med toner av pomerans, cognac och sherry och lagring på cognacsfat får den en fyllig och avrundad smak. Passar till det mesta på julbordet eftersom den har en ganska "bred" kryddning, så allt från sill till småvarma och även till gottebordet
Recept: Linnéa Seidel
Vågar man byta ut julskinkan? Kanske inte, men kanske kan en julkryddad Ribbestek bli ett gott alternativ?
Läs merHär har jag gjort en varm grönkålssallad som fått sällskap av både lax, svenskt äpple och granatäpple. En otroligt god kombination till julbordet!
Läs merVad passar bättre att avsluta en julmiddag med än en härlig saffransmousse?
Läs merKryddmästare Jonas Odland, mannen bakom O.P. Anderson, guidar dig att matcha kryddat brännvin, akvavit och julsnapsar med julbordets alla rätter.
Läs mer