Smörstekt abborre med färskpotatis, sockerärtor och gräddfilssås.

Har du lyckats få tag på några färska abborrar? Grattis! Då kan du laga en smarrig middag som denna - med smörstekt abborre, färskpotatis och gräddfilssås. Sommar så det skriker om det!

Smörstekt abborre med färskpotatis och gräddfilssås.

4

0 h 40 min

Storleken på en abborrefilé kan variera väldigt. Så här gäller det gamla talesättet: är dom små tar man två. Alltså: Anpassa mängden fisk efter hur stora filéerna är. Byxad abborre betyder helt enkelt att det mittersta benet är borttaget och fisken faktiskt får formen av en byxa.

Jag föredrar att ha en helt benfri bit fisk att sätta tänderna i så jag gör alltid så innan fisken tillagas. Känn med fingret efter benraden som du hittar mitt i filén. Skär ett snitt på var sidan om benet och lyft bort benbiten. Klart!

Panera snabbt i ströbröd blandat med färsk dill och stek i härliga mängder smör. Nu har du en ljuvlig middag att se fram emot.

Vintips till abborren:

Recept: Linnéa Seidel

Toast skagen - en av våra svenska klassiker.Att välja vin till svenska klassiker, del 1: Fisk & skaldjur.

Vi hjälper dig att välja vin till svenska klassiska maträtter. I den första delen av denna artikelserie ger vi oss på rätter som är baserade på fisk eller skaldjur.

Läs mer
Torskrygg med bacon och smörsås.Torskrygg med knaperstekt bacon, smörsås och grönsaker.

Stekt torskrygg med en underbar sås och knaperstekt bacon - lika gott till vardag som till fest. Servera med grönsaker i säsong.

Läs mer
Misolax med sojamajonnäsMisolax med sojamajonnäs.

Linnéas asiatiska lax är utmärkt att servera antingen som förrätt eller varmrätt. Laxen ackompanjeras av en riktigt god sojamajonnäs. 

Läs mer
Elsa Billgrens grillade röding i panna. Grillad röding i panna.

Recept på grillad röding med dillsmör och färskpotatis med tillhörande dryckestips. Ett perfekt sommarrecept från Elsa Billgrens bok Elsas Husdröm.

Läs mer