Tryffelburgare som både kan göras med riktig tryffel eller tryffelolja beroende på vad du har hemma. Receptet kommer från boken "Fredagskockens hamburgare och tacos" av Mattias Larsson.
Det här receptet kommer från kokboken "Fredagskockens hamburgare och tacos" av Mattias Larsson och det är hans absoluta favoritburgare. Den färska tryffeln i majonnäsen kan ersättas med tryffelolja, men byt i sådana fall bort en del av rapsoljan. Exakt mängd är svår att säga då olika tryffeloljor smakar olika mycket. Smaka dig fram!
Börja med tryffelmajonnäsen. Lägg äggulor, vinäger, dijonsenap och salt i en matberedare. Starta maskinen och tillsätt oljan sakta i en tunn stråle tills du har en tjock och fin majonnäs.
Späd med lite vatten om den blir för tjock. Riv ner och blanda ner den färska tryffeln eller droppa ner tryffeloljan.
Fortsätt med den karamelliserade löken. Skala, halvera och skiva löken. Värm en stekpanna till medelhög temperatur.
Stek löken i olja i ca 5 minuter under ständig omrörning tills den är helt mjuk och ordentligt brynt. Tillsätt en nypa salt och en nypa socker och stek vidare i ca 1 minut.
Tillaga hamburgarna enligt anvisning. Riv och lägg osten på burgarna.
Dela bröden och stek snittytorna. Bred tryffelmajonnäs på brödens snittytor. Lägg ett salladsblad på brödens underdelar, lägg på burgarna, toppa med löken och lägg på locken.
USA
155 kr
Boom Boom! Syrah är ett välgjort och fruktigt vin som passar utmärkt till medelkraftiga viltanrättningar. Du kan gärna inkludera lite sötma i såsen eller tillbehör. Det passar utmärkt till viltköttet och det klarar detta vin alldeles utmärkt.
USA
415 kr
SALDO Zinfandel har en inbjudande och intensiv doft av mörka bär. svart te, lakrits, och kryddor. Smaken är rik med fina mjuka tanniner och en intensiv, fyllig och fruktdriven smak med toner av mörka bär, te, kryddor, fat och en fläkt av mörk choklad och nypon.
Recept: Mattias Larsson
Fredagskocken ger dig sitt recept på klassiska hamburgare. Ett perfekt recept när du vill ha en helt vanlig burgare. Kommer även med dryckestips.
Läs merDet asiatiska köket möter tex mex i den här goda sashimitacon. Receptet kommer från kokboken "Fredagskockens hamburgare och tacos".
Läs merHemligheten ligger i kryddblandningen! Gör riktigt smarriga tacos med Fredagskockens recept på kryddmix, guacamole och salsa.
Läs merMattias Larsson, även känd som Fredagskocken är nu aktuell med en ny kokbok som fokuserar på burgare och tacos. Läs hela intervjun här och få tips på hur du lyckas med dessa populära rätter.
Läs mer