Erik Videgård har gjort ett ursprungligt och enkelt recept på tonfiskpoke som passar både som förrätt och huvudrätt.
0 h 20 min
Det här receptet på tonfiskpoke kommer från Erik Videgårds kokbok "Berättelser och recept: Asiatiska utflykter med oförklarliga avstickare". Och det här är det ursprungliga, rena och enkla sättet att äta en poke på.
Skär tonfiskfilén i 1,5 cm stora kuber.
Blanda marinaden och blanda sedan ihop med fisken. Blandningen kan sedan hållas kyld i upp till 48 timmar.
Skär upp toppingen enligt anvisningar och toppa sedan över tonfisken.
Österrike
115 kr
Mycket fruktig, ungdomlig, något aromatisk smak med inslag av päron, kryddor, krusbär, gröna äpplen, fläder, mineral och lime. Serveras vid 8-10°C till vegetariskt eller till rätter av fisk eller skaldjur.
Tyskland
149 kr
Ett torrt och friskt rieslingvin med toner av gröna äpplen, lime och mineralitet. Perfekt till fisksoppa och sushi.
Recept: Erik Videgård
Cha Gio är en typ av vietnamesiska vårrullar som här innehåller en fyllning av både räkor och fläsk. Receptet kommer från Erik Videgårds kokbok.
Läs merEtt underbart receptet på paneang men biff från Erik Videgårds kokbok "Berättelser och recept: Asiatiska utflykter med oförklarliga avstickare".
Läs merYOKO är en vinserie framtagen för att matcha smakerna i det asiatiska köket. Först ut är en tysk riesling och en sake från Japan.
Läs merJonas Svensson, krögare på Miss Voon & GOMA Gastro Pub berättar om sin passion för det asiatiska köket och att hitta fina kombinationer av mat och dryck.
Läs mer