Vildsvinsfrikadeller i tomatsås.

Galet goda vildsvinsfrikadeller i tomatsås från kokboken "Kocken & Jägaren" som är skriven av Mikael Einarsson och Hubbe Lemon.

Vildsvinsfrikadeller i tomatsås

4

Denna rätt gör Mikael Einarsson ofta hemma. Han berättar: "Det är en variant av Sunday sauce, och för mig är det precis vad det namnet antyder: en riktigt mysig söndagseftermiddag hemma i köket med tomatsås som puttrar längst in på spisen. Koka den gärna länge, men tänk på att späda med mer fond eller vatten då och då. Ungefär samtidigt som det är dags att sätta på pastavattnet avslutar du med att lägga i frikadellerna." Receptet kommer från kokboken "Kocken & Jägaren" av Mikael Einarsson och Hubbe Lemon.

Vintips till vildsvinsfrikadeller:

Recept: Mikael Einarsson och Hubbe Lemon

Mikael och Hubbe lagar mat i bodKocken & jägaren - en bok om viltkött, jakt och tillagning.

Kocken Mikael Einarsson och jägarmästaren Hubbe Lemon har skrivit en engagerande bok om jakt och viltkött, fylld av massa härliga recept och tips. 

Läs mer
portergravad älgbiffPortergravad älgbiff.

Ett riktigt lyxigt recept från kokboken "Kocken & Jägaren" av Mikael Einarsson som går utmärkt att servera som både förrätt och huvudrätt. 

Läs mer
Vin till viltkött - rådjur, älg, ren och hjort.Att välja vin till vilt.

Vilt är både gott, magert och det mest miljövänliga kött vi kan äta. folk o folks dryckesexpert Mats hjälper dig att välja rätt vin till olika sorters vilt.

Läs mer
Gert Klötzke och Emil Lindfors på Årets ViltkockEmil Lindfors är Årets Viltkock.

Under en jämn kamp stod det till slut klart att det var kocken Emil Lindfors från Skellefteå som kammade hem titeln Årets Viltkock. folk o folk har pratat med vinnaren och fått lite tips på vad som är viktigt att tänka på när man tillagar viltkött. 

Läs mer