Vildsvinsstek med rotsaker och örtig gräddsås.

Vildsvinsstek med rostade rotsaker och en örtig gräddsås som serveras med ett glas fylligt rött vin.

Vildsvinsstek med rotsaker och örtig gräddsås, på vitblå tallrik på ett träbord.

4

1 h 30 min

En vildsvinsstek med rostade rotsaker och en örtig gräddsås med en skvätt vin i, härligare middag än så kan jag knappast komma på just nu.

Ofta kan just stek av vildsvin vara lite ojämn i formen, bind upp den med steksnöre så får den en jämnare form och tillagas också mer jämnt i ugnen. Jag serverar en riktigt gräddig sås med smak av örter och torkade trattkantareller till. Som pricken över i.

/Linnéa Seidel

Vin som passar till vildsvin:

Se också:

Recept: Linnéa Seidel

Xavier Châteauneuf du Pape 2017 OrganicXavier Châteauneuf du Pape - ekologiskt certifierad sedan 2017.

Alla viner som produceras av Xavier Vignon har odlats på ett hållbart sätt i harmoni med naturen, och kontinuerligt blir fler och fler av hans viner ekologiskt certifierade.

Läs mer
Vildsvinsfrikadeller i tomatsås Vildsvinsfrikadeller i tomatsås.

Galet goda vildsvinsfrikadeller i tomatsås från kokboken "Kocken & Jägaren" som är skriven av Mikael Einarsson och Hubbe Lemon.

Läs mer
Vin till viltkött - rådjur, älg, ren och hjort.Att välja vin till vilt.

Vilt är både gott, magert och det mest miljövänliga kött vi kan äta. folk o folks dryckesexpert Mats hjälper dig att välja rätt vin till olika sorters vilt.

Läs mer
Quinta Vale D. Maria Vinha da FranciscaVinprovning online: Rött vin från Dourodalen.

Vi provar det röda prestigevinet Vinha da Francisca från portugisiska Quinta Vale D. Maria. Se provningen kostnadsfritt när du vill.

Läs mer