Vit chokladmousse med mango och passionsfrukt.

Avsluta Alla hjärtans dag-middagen med en dessert där det söta från den vita chokladen möter syran i frukten på ett underbart sätt.

Vit chokladmousse med passionsfrukt och mango.

4

0 h 20 min

Hemligheten bakom en lyckad chokladmousse är att försöka använda rumstempererade ingredienser. Blandar du i ett kylskåpskallt ägg i varm choklad kommer det garanterat att skära sig och bli grynigt.

Ta därför ett rumstempererat ägg och låt den smälta chokladen svalna ordentligt. Om blandningen ändå blir lite grynig kan du försiktigt värma det i micron i omgångar. Rör om ordentligt så brukar den gå ihop helt!

/Linnéa

Vin till den vita chokladmoussen:

Recept: Linnéa Seidel

Räkcocktail.Romantisk räkcocktail.

Räkcocktail är en klassisk förrätt som kan blandas med vad du känner för för dagen. Du kan göra den kryddstark med chili, fruktig med mango eller krispig med paprika och gurka. Här är en räkcocktail att inleda Alla hjärtans dag-middagen med.

Läs mer
Rödvinsbräserat lammlägg.Rödvinsbräserad lammlägg med krämig polenta och bönsalsa.

En härligt smakrik rätt med lammlägg har Linnéa lagat här. Serveras med krämig polenta och en god salsa på borlottibönor.

Läs mer
Vinflaska på bord med rosa blommor.Alla hjärtans dag-presenter till vinälskaren.

Snart är det dags för Alla hjärtans dag och självklart gäller det att planera och lägga hela hjärtat bakom presenten till din käresta. Det vanligaste är nog rosor, choklad, ett restaurangbesök eller ett smycke. Men glöm inte bort de kluckande alternativen.

Läs mer