Avsluta Alla hjärtans dag-middagen med en dessert där det söta från den vita chokladen möter syran i frukten på ett underbart sätt.
Hemligheten bakom en lyckad chokladmousse är att försöka använda rumstempererade ingredienser. Blandar du i ett kylskåpskallt ägg i varm choklad kommer det garanterat att skära sig och bli grynigt.
Ta därför ett rumstempererat ägg och låt den smälta chokladen svalna ordentligt. Om blandningen ändå blir lite grynig kan du försiktigt värma det i micron i omgångar. Rör om ordentligt så brukar den gå ihop helt!
/Linnéa
Finhacka den vita chokladen och smält den försiktigt i micron eller över vattenbad. Rör om i chokladen så den kommer ner i temperatur.
Knäck ägget i en skål och vispa upp det. Vispa i chokladen i det uppvispade ägget.
Vispa grädden fluffig. Vänd ner den i ägg- och chokladblandningen.
Fyll en spritspåse med chokladmoussen och spritsa ut i glas eller portionsformar. Ställ i kylskåp i minst 2 timmar.
Mixa mangon helt slät med en stavmixer, tillsätt apelsinblomsvatten.
Dela passionsfrukterna och skrapa ur innehållet.
Toppa chokladmoussen med mango och passionsfrukt.
Sydafrika
130 kr
Nederburg Noble Late Harvest har en kryddig, fruktig doft av mango, honung, apelsinmarmelad och apelsinblom. Mycket söt smak av tropiska och torkade frukter, honung och persika . Balanserad syra och lång söt eftersmak.
Recept: Linnéa Seidel
Räkcocktail är en klassisk förrätt som kan blandas med vad du känner för för dagen. Du kan göra den kryddstark med chili, fruktig med mango eller krispig med paprika och gurka. Här är en räkcocktail att inleda Alla hjärtans dag-middagen med.
Läs merEn härligt smakrik rätt med lammlägg har Linnéa lagat här. Serveras med krämig polenta och en god salsa på borlottibönor.
Läs merSnart är det dags för Alla hjärtans dag och självklart gäller det att planera och lägga hela hjärtat bakom presenten till din käresta. Det vanligaste är nog rosor, choklad, ett restaurangbesök eller ett smycke. Men glöm inte bort de kluckande alternativen.
Läs mer