Vitello Tonnato.

Idag bjuder vi på ett riktigt klassiskt italiensk recept, nämligen Vitello Tonnato, vilket betyder kalv tonfisk. Men visst låter det italienska namnet betydligt mer inspirerande?

Vitello Tonnato

4

0 h 30 min

Ni kanske kliar er lite i skallen, kalv och tonfisk? Tillsammans? Jag kan förstå era funderingar, men det här är en riktig italiensk klassiker som har sitt ursprung i Piemonte i norra Italien. Rätten serveras ofta som en förrätt, speciellt på sommaren. Köttet ska tillagas dagen före så den hinner svalna helt. Även såsen kan göras i förväg. Sen är det bara att skära upp köttet, toppa med tonfisksåsen, lite citron, kapris och ruccola.

Vintips till Vitello Tonnato:

Recept: Linnéa Seidel

Pasta med halstrad tonfisk, vitlök och vitt vinPasta med halstrad tonfisk, vitlök och vitt vin.

Linnéas smarriga pasta med tonfisk där hon använder pastavattnet istället för grädde för att få en krämig pastasås.

Läs mer
Tonfisksallad - Salade NiçoiseTonfisksallad - Salade Niçoise.

Linnéa har gjort en somrig variant på den franska klassikern Salade Niçoise som serveras med ett fruktigt glas rosé.

Läs mer
Vingård i PiemonteUpptäck Piemonte - den hyllade vinregionen i nordvästra Italien.

Piemonte är en trakt för den sanna livsnjutaren. Det böljande landskapet och glittrande sjöar bjuder på fina upplevelser samtidigt som du inte behöver gå hungrig - i Piemonte serveras rustik, vällagad mat och här även finns några av landets bästa viner.

Läs mer
Kan man dricka rött vin till fisk?Rött vin till fisk - funkar det?

Är det alltid vitt vin till fisk som gäller? Nej. I många fall är det minst lika bra med rosé eller rött vin till fisk. Dryckesexpert Mats guidar och ger tips på rött vin till olika fiskrätter.

Läs mer