Skaldjurspasta med kräftor och musslor.

Kräftstjärtar och vongolemusslor gör den här pastan sagolik. Lägg lite tid på att steka lök och vitlök riktigt mjuka så de blir löjligt söta och goda.

Skaldjurspasta med kräftor och musslor

4

Gudars skymning så gott med en skaldjurspasta! Det fina med den här skaldjurspastan är att den enkelt kan varieras beroende på vad du känner för. Just nu känner jag för kräftor. Och här kan du lägga ribban precis hur högt eller lågt du vill. Absolut godast blir ju så klart om du köper kräftstjärtar och skalar för hand. Du får dessutom underbara skal som du kan koka god buljong på.

Men jag vet hur det brukar vara på fredagar. Efter en lång arbetsvecka vill man bara äta något riktigt gott, ta ett glas vin och njuta lite av ledigheten. Så om du väljer en snabbare lösning än att skala kräftstjärtarna själv, ja då ska jag inte vara den som dömer dig. Men låt ändå den här såsen ta några extra minuter att laga. Stek lök och vitlök riktigt, riktigt mjuka. Så de blir så där löjligt söta och goda. Ha inte för bråttom just där.

Två vintips till skaldjurspasta med kräftor och musslor:

Recept: Linnéa Seidel

Cacio e pepe i en tallrik dukat på ett bord Cacio e Pepe - italiensk vardagspasta.

En riktig klassiker i det italienska köket med ytterst få ingredienser som också går snabbt att tillaga. 

Läs mer
Spagetti CarbonaraVin till pasta - välj rätt vin.

Det finns inte ett perfekt vin till all pasta. Det är såsen, smakerna och kryddorna du ska tänka på när du väljer vin. Vi tipsar om goda viner till olika pastarätter.

Läs mer
Linguine VongoleLinguine Vongole.

Här får du Sofia Woods bästa recept på linguine vongole som lätt gör att man drömmer sig bort till semester och salta bad. Ett riktigt drömmigt pastarecept!

Läs mer
VodkapastaVodkapasta.

Sofia Wood delar med sig av ett av hennes mest populära recept - vodkapasta. Vodkapasta är både enkelt att tillaga och lämnar tallrikarna renskrapade. 

Läs mer