Starta julafton med ett glas mousserande glögg och ett trevligt tilltugg! I år inleder vi med dessa läckra snittar meden härlig röra av klassisk kryddost.
Kryddoströran blir formbar och fin efter en natt i kylskåpet. Jag skedade upp små fina ägg med hjälp av två teskedar.
Linnéa
2 dl crème fraîche
2 msk majonnäs
3 dl finriven kryddost
salt och peppar
6 skivor vörtbröd
smör att steka i
grönkål
olja
färska fikon
Blanda samman crème fraîche, majonnäs, kryddost, salt och peppar. Ställ kallt, gärna över natten.
Skär bort kanterna från brödskivorna. Dela varje brödskiva i fyra bitar. Stek krispiga i smör.
Skeda upp kryddoströran och lägg på det stekta brödet.
Skär grönkålen fint. Hett upp olja i en stekpanna och stek grönkålen tills den blivit frasiga.
Dela fikonen i klyftor. Toppa varje vörtbrödssnitt med fikon och grönkål.
Spanien
105 kr
Doften är kryddig och fruktig med inslag av ingefära, kryddnejlika, kardemumma och kanel och citrus. Smaken är fräsch, fruktig och kryddig med en ton av rostat äpple.
Recept: Linnéa Seidel
Servera en underbar varmrökt lax med en krämig saffranssås på julbordet.
Läs merBlodpudding är en riktig klassiker på våra svenska julbord. Men inte många har testat att laga det hemma. Linnéa delar här med sig av ett magiskt recept.
Läs merAvsluta julmiddagen med något sött! Här bjuder vi på ett recept på en härligt kladdig kladdkaka med smak av saffran.
Läs mer