Recept på heta wontons skapat av Jonas Svensson, krögare på Miss Voon & GOMA Gastro Pub och speciellt framtaget för att passa till YOKO Riesling.
Värm upp olja till 180 grader och fritera sedan wontons med hjälp av en stransring tills den blir gyllene.
Gör jalapeñomajonnäsen.
Koka riset efter anvisningarna på förpackningen och blanda med sushisu.
Koka tapiokapärlorna i 11 minuter och häll sedan av vattnet och lägg pärlorna i soja inför servering. (Detta kan med fördel göras någon dag innan och är jättegott att krydda t.ex. en sallad med.)
Finhacka tonfisken och krydda med lite peppar och olivolja.
Lägg riset i botten på wontonskålarna och toppa sedan med jalapeñomajonnäs, tonfisk, sojatapioka, krasse och strimlad nori.
Mixa jalapeños, babyspenat och vitlök med tre dl varm olja.
Vispa sedan en majonnäs med 2 äggulor och den gröna smeten.
Smaka av med risvinäger samt salt och peppar.
Garnera med krasse och finstrimlad nori.
YOKO är en vinserie som gifter sig extra väl med smaker från det asiatiska köket. Ett av vinerna i den här serien är YOKO Riesling från Pfalz i Tyskland som passar ypperligt till Jonas wontons.
Recept: Jonas Svensson
YOKO är en vinserie framtagen för att matcha smakerna i det asiatiska köket. Först ut är en tysk riesling och en sake från Japan.
Läs merEn traditionell kinesisk rätt som här i stjärnkocken Jonas Svenssons recept fylls med en god misokyckling.
Läs merDen här goda tempuran består av havskräfta som friteras med katafi och sedan serveras med majonnäs och citron. Avjuts allra bäst med ett glas YOKO Riesling.
Läs mer