Chambord

Bara två timmar söder om Paris, i ett område som heter Frankrikes trädgård, hittar du Chambord. Likören tillverkas på en state-of-the-art anläggning på slottet La Sistiere, ett magnifikt slott i Loiredalen.

Chambord La Sistiere
Chambord logga

Området är känt för sitt arkitektoniska arv, kultur och enastående skönhet.

Själen och hjärtat i den franska dryckeskulturen kommer ifrån kärleken till det lyxiga och överflödiga i livet. Frankrike är känt som ett ledande land inom stil och kvalitet. Franskt mode, fransk mat, franska viner och champagne är alla erkända som de bästa av de bästa i världen. Chambord är en del av denna tradition av excellens, lyx och god smak.

Ludvig XIV:s relation till Chambord

Enligt legenden så besökte Ludvig XIV slottet Chambord år 1685. Under denna tid var det vanligt i Frankrike att kungligheter och de som närvarande vid hovet drack likörer och cognac. På slottet Chambord fick Ludvig XIV smaka på en underbar likör gjord av vilda hallon med cognacbas. Denna likör inspirerade till det som idag är känt som Chambord Liqueur Royale de France. Chambord tillverkas idag på La Sistiere, ett magnifikt slott i Loiredalen. Här fortsätter Master Blender att blanda Chambord enligt den 300-åriga traditionen. Här skapas Chambord efter den 300-åriga tradition som den har, både med dess underbara smak och som en representant för lyx och njutning. Chambord's Pink Your drink program har hittills genererat mer än 188 000 dollar i donationer till Breast Cancer Network of Strength och liknade organisationer. Med fortsatt stöd bakom programmet, räknar Chambord öka den siffran betydligt. Besök Chambords hemsida

Cha Cha Mojito

Cha Cha Mojito.


Testa en helt ny variant på Mojito. Istället för rom så är det mousserande och bärlikören Chambord som står för de läckra smakerna!

Läs mer »