Blåbärssour.

Ta tillvara på skogens blåbär och blanda en välkomponerad blåbärssour. 

två cocktailglas med blåbärssour
O.P. Anderson Distillery Organic Dry Gin

O.P. Anderson Distillery Organic Dry Gin

Sverige

Systembolaget nr:

82855

309,00 kr


Koskenkorva Blueberry Juniper

Koskenkorva Blueberry Juniper

Finland

Systembolaget nr:

82028

247,00 kr


logo

1

logo

0 h 30 min

Jag älskar att var ute i naturen och plocka ätbara skatter. Det är ett speciellt lugn som infinner sig och man känner samhöriget med allt som växer runt om en. Använd dina plockade blåbär till en god blåbärssour, som görs på en blåbärssyrup (med eller utan vanilj). Ett tips är att torka och frysa in blåbär, tranbär, lingon, fläderbär, svamp, granskott, torkad älgört, ljung, kvanne och rödklöver under säsongen och plocka fram när du vill baka, laga mat eller göra en härlig drink. /Bella Porcile

Blåbärssour:

Ingredienser

  • 3 cl O.P. Anderson Gin

  • 2 cl Koskenkorva Blueberry Juniper

  • 3 cl citronjuice

  • 2,5 cl blåbär och vaniljsockerlag (se nedan)

  • äggvita

  • is att skaka drinken med

Gör så här

    1. Häll alla ingredienser i en shaker. Börja med äggvitan så du inte råkar få med någon gula. Torrskaka (utan is för att få till en krämighet).

    2. Skaka sen hårt med is ca 10 sekunder.

    3. Dubbelsila upp i fint glas och pynta med blåbärskrisp och blåbärsris.

Blåbär och vaniljsockerlag:

Ingredienser

  • 1 dl blåbär

  • 1 dl socker

  • 1 dl vatten

  • 1 vaniljstång (valfritt)

Gör så här

    1. Värm upp socker och vatten så sockret löses upp. Lägg i vanilj från en urskrapad vaniljstång. Tillsätt bär och låt koka upp. Sänk värmen och låt den stå i cirka 20 minuter.

    2. Sila vätskan och pressa lätt på bären så du får med allt av det goda. Låt svalna och häll upp på väl rengjord flaska. Syrupen håller cirka en månad i kylen.

Blåbärskrisp:

Ingredienser

  • blåbärsrester från blåbärssyrup

Gör så här

    1. Gör ett gott krisp av blåbärsmoset! Bred ut moset på en ugnsform klädd med bakplåtspapper. Ställ in i ugnen på 40 grader över natten med ugnsluckan lite öppen så fukten försvinner.

    2. Voilà så har du ett blåbärskrisp som du kan bryta i bitar och dekorera med.

O.P. Anderson Distillery Organic Dry Gin

309,00 kr


O.P. Anderson Distillery Organic Dry Gin är en aromatisk gin med smak av de klassiska kryddorna enbär, korianderfrö, angelikarot och citrusfrukt, i detta fall citron och pomeranszest. Ginen får sin unika karaktär får den genom kryddorna anis och fänkål.

Koskenkorva Blueberry Juniper

247,00 kr


Koskenkorva Blueberry Juniper har en mjuk smak med inslag av blåbär, enbär som anslutas med en lätt förnimmelse av lakrits.

Perfekt i cocktails som Bellas Blåbärssour eller att dricka som den är.