Blossa Hurricane Spritz

Blossa 22 New Orleans har inspirerats av jazzens hemtrakter. Här har vi blandat en variant av den klassiska cocktailen från staden, Hurricane, med årsglöggen. Kanske lite spännande omväxling för glöggminglet?

Blossa 22 Hurricane Spritz - en drink med flaskan på ett träbord.

Den klassiska cocktailen Hurricane uppfanns på 1940-talet på Pat O´Brien’s bar i French Quarters, New Orleans.

Just då var tillgången på spritsorter begränsad och man behövde uppfinna en drink som kunde göras på den mindre populära lokala romen. Drinken blev en storsäljare i staden och är det än idag. Förutom rom innehåller den lime och fassionola, som är en typ av röd syrup gjord på olika frukter, bär och socker.

I Blossa 22 New Orleans har man skapat en egen variant av fassionola med smaker som passionsfrukt, jordgubbar och blåbär. Med den kryddiga matkulturen som inspirationskälla har man dessutom tillsatt extrakt av chili och rökt paprika.

Blossa Hurricane Spritz

Ingredienser

  • 6 cl Blossa 22 New Orleans årgångsglögg

  • 6 cl klar äppeljuice

  • 6 cl valfri prosecco

Gör så här

    1. Fyll ett Hurricane-cocktailglas (eller liknande) med is.

    2. Mät upp samtliga ingredienser i ett glas och rör om med sked.

    3. Dekorera drinken med exempelvis skivade jordgubbar eller blåbär.

Till din Hurricane:

Blossa 22 New Orleans

125,00 kr


I New Orleans finns en intressant blandning av influenser som vi fört samman i Blossa 22. Med Hurricane som huvudinspiration har vi smaksatt glöggen med rom, lime och även tagit fram vår egen version av fassionola, med passionsfrukt, jordgubbe och blåbär.