Blossa 22 - inspirerad av jazzens New Orleans.
I år har Blossa tagit sig till New Orleans och inspirerats av gatorna där jazzmusiken vibrerar och intrycken flödar.
Läs mer »Blossa 22 New Orleans har inspirerats av jazzens hemtrakter. Här har vi blandat en variant av den klassiska cocktailen från staden, Hurricane, med årsglöggen. Kanske lite spännande omväxling för glöggminglet?
Den klassiska cocktailen Hurricane uppfanns på 1940-talet på Pat O´Brien’s bar i French Quarters, New Orleans.
Just då var tillgången på spritsorter begränsad och man behövde uppfinna en drink som kunde göras på den mindre populära lokala romen. Drinken blev en storsäljare i staden och är det än idag. Förutom rom innehåller den lime och fassionola, som är en typ av röd syrup gjord på olika frukter, bär och socker.
I Blossa 22 New Orleans har man skapat en egen variant av fassionola med smaker som passionsfrukt, jordgubbar och blåbär. Med den kryddiga matkulturen som inspirationskälla har man dessutom tillsatt extrakt av chili och rökt paprika.
6 cl Blossa 22 New Orleans årgångsglögg
6 cl klar äppeljuice
6 cl valfri prosecco
Fyll ett Hurricane-cocktailglas (eller liknande) med is.
Mät upp samtliga ingredienser i ett glas och rör om med sked.
Dekorera drinken med exempelvis skivade jordgubbar eller blåbär.
I år har Blossa tagit sig till New Orleans och inspirerats av gatorna där jazzmusiken vibrerar och intrycken flödar.
Läs mer »Blossa Rosé är en torrare och fruktigare glögg som har ett friskt rosévin som bas. Blossa Rosé serveras med fördel kall med en isbit eller två i - men självklart kan du värma den också.
Läs mer »Åsa Orsvärn, Chief Blender för Blossa, berättar om arbetet bakom årgångsglöggen.
Läs mer »Att glödga vin innebar att man dränkte en sockertopp i sprit och antände den så att sockret smälte ned i vinet. Blossas kryddmästare berättar mer om det kryddade vinet.
Läs mer »