Cokagne.

Skådespelaren Tom Hanks har lite otippat hittat på en ny drink som har blivit både viral och uppskattad. Receptet är enkelt – cola och champagne.

Cokagne
Camp Sparkling Brut

Camp Sparkling Brut

Frankrike

Systembolaget nr:

281415

39,00 kr


logo

1

logo

0 h 1 min

Den omtyckte skådespelaren Tom Hanks har lite otippat hittat på en ny drink som har blivit både spridd online och uppskattad. Under #dietcokagne på TikTok hittas många av alla dem som redan provat drinken. Receptet är enkelt – cola och champagne.

Det var under sitt besök hos Stephen Colbert på The Late Show som Tom Hanks berättade historien om hur den kom till och blandade till drinken. Tom dricker inte så mycket alkohol men brukar dricka Cola light när han vill hålla sig vaken lite längre. När han var ute på krogen med sin familj i julas beställdes champagne till bordet och för att inte känna sig helt utanför bad Tom Hanks personalen att hälla lite i hans Cola light. Hans familj tyckte att han var galen men efter att Tom hade smakat kunde han informera sällskapet om att den var utsökt!

Och varför fick den namnet Cokagne? De diskuterade vad den skulle heta och Tom Hanks sa ”…it is coke and champagne so it’s obviously diet cocaine… Cokagne!”

Cokagne:

Ingredienser

  • cola light av valfritt märke

  • mousserande vin, t.ex. Camp Sparkling Brut

Gör så här

    1. Lägg lite isbitar i ett highball-glas.

    2. Fyll glaset till 2/3 med cola light.

    3. Toppa upp med champagne eller annat mousserande vin.

Camp Sparkling Brut

39,00 kr


Camp Sparkling Brut är mousserande vin i klimatvänlig burk. Passar utmärkt i Tom Hanks Cokagne och är tack vare sin förpackning perfekt till utflykten!

Vinet har en fruktig och fräsch doft med inslag av gula päron, gröna äpplen, fläder och citrus. Smaken är frisk och aromatiskt fruktigt med karaktär av päron, gröna äpplen och citrus.

Recept: Tom Hanks