Årgångsglöggen firar 20 år – Blossa släpper favorit på nytt.
Som en del i Blossas 20-årsjubileum har man valt att återlansera en tidigare årgångsglögg – och det är ingen mindre än Chief Blenderns egen favorit, Blossa Vinteräpple från 2004.
Läs mer »Denna enkla glöggdrink, Glögg Spritz, är gjord med Blossa Vinglögg och mousserande vin. Gott som välkomstdrink i vinter eller till lite juliga snacks och tilltugg.
Glögg Spritz är en uppfriskande drink som kombinerar de kryddiga smakerna i Blossas traditionell vinglögg med friskheten i ett mousserande vin. Glögg Spritz passar mycket bra som en liten juldrink, en julaperitif eller för middagsbjudningar under hela höst- och vintersäsongen.
6 cl Blossa Vinglögg
6 cl mousserande vin
sprite att toppa med
några apelsinskivor, färska eller torkade
Mät upp alla ingredienser i ett vinglas och rör om försiktigt.
Garnera med en apelsinskiva och servera!
99,00 kr
Blossa Vinglögg har en stor, generös och kryddig doft med inslag av kardemumma och kryddnejlika. Fyllig smak av julkryddor och russin med lång eftersmak. Ton av kardemumma och kryddnejlika.
120,00 kr
Både smak och doft i Fleur de Vignoble Crémant de Bordeaux Brut har tydliga inslag av solmogna gula äpplen, nötter, nougat, nyrostat bröd samt uppfriskande toner av citronzest. Den andra jäsningen på flaska ger upphov till en finstämd syra och eleganta små bubblor samt en ökad smakrikedom. Eftersmaken är lång och ihärdig likt en efterlängtad kyss.
Recept: Markus Sillanpää
Som en del i Blossas 20-årsjubileum har man valt att återlansera en tidigare årgångsglögg – och det är ingen mindre än Chief Blenderns egen favorit, Blossa Vinteräpple från 2004.
Läs mer »Hur hantverksmässig är egentligen glöggtillverkning? Vi har fått en pratstund med Chief Blender, Åsa Orsvärn om arbetet med svenskarnas favoritglögg BLOSSA.
Läs mer »Åsa Orsvärn, Chief Blender för Blossa, berättar om arbetet bakom årgångsglöggen.
Läs mer »