Grappa Sour.

Pisco Sour har du säkert hört talas om men har du provat en Grappa Sour? Eftersom Pisco och Grappa delar smakprofil passar det utmärkt att göra denna läckra, italienska twist på drinken! Här hittar du vårt recept.

Grappa Sour
logo

1

Ingredienser

  • 50 ml Poli Grappa

  • 30 ml citronjuice

  • 20 ml sockerlag

  • äggvita

  • Garnish: Peychaud’s Bitter eller kanel

Gör så här

    1. Häll alla ingredienser (förutom garnishen) i en shaker med is och skaka kraftigt.

    2. Sila av vätskan, häll ut isen och häll tillbaka vätskan i shakern. Skaka igen utan is för att få ett fint äggviteskum.

    3. Häll drinken antingen i ett martiniglas utan is, eller i en whisky tumbler med is.

    4. Garnera med ett par skvättar Peychaud’s Bitter eller pudra lite kanel över skummet.

Druvbasen är en gemensam nämnare i en Grappa Sour vs. en Pisco Sour. Den italienska respektive peruanska eller chilenska spriten delar till stor del smakprofil. Deras karaktär är fruktig och tonerna kan gå från druvor (muskat och russin) till plommon, persika och ibland till och med banan. Vi finner också kryddiga inslag av bland annat vanilj, kanel och lakrits samt blommiga komponenter så som honung, mynta, jasmine, fläder, rosmarin — ja listan kan göras lång på ingredienser som ringar in smakupplevelsen av grappa och pisco.

Poli Cleopatra Prosecco Oro

285,00 kr


Till denna cocktail rekommenderar vi en frisk grappa med aromer av blommor, persika, aprikos och banan, som harmoniserar fint med toner av vanilj från ekfaten.

Whisky Sour

Whisky Sour.


Whisky Sour är en av de mest populära drinkarna genom tiderna och kombinerar tre huvudsakliga komponenter: sött, syrligt och whiskey. Här med en av världens mest kända whiskeys - Jack Daniel's.

Läs mer »
Poli Grappa 1898

Poli Grappa


Poli Grappa är familjägt och är världsledande på grappa. De tillverkar grappa i Veneto i Italien är kända för att vara både traditionella och nyskapande.

Läs mer »