Kaffedrink med Amarula, choklad och hasselnötskrokant.

Linnéa har tagit fram en kaffedrink med smak av choklad och smörkola som passar perfekt efter en dag ute i kylan.

Kaffedrink med Amarula
Amarula Cream, 700ml

Amarula Cream, 700ml

Sydafrika

Systembolaget nr:

67701

211,00 kr


El Dorado Rum 8 Year Old

El Dorado Rum 8 Year Old

Guyana

Systembolaget nr:

53201

389,00 kr


 Det finns ju faktiskt så många goda kaffedrinkar förutom Irish Coffee att testa! Idag har jag tagit fram en kaffedrink smaksatt med Amarula, en gräddig likör med toner av smörkola. För att lyxa till det lite extra mycket har jag gjort chokladskedar som jag stack ner i kaffedrinken. Chokladen i kombination med den gräddiga Amarulan, lite styrka från romen och så kaffet blir en perfekt kombination. Vill barnen också ha en fin drink? Gör då lite fler chokladskedar, värm mjölk och ha upp i fina muggar. Stick ner en chokladsked och toppa med grädde!

Kaffedrink med Amarula och choklad

Ingredienser

 • 100 g mörk choklad (70%)

 • hasselnötskrokant

 • 9 cl Amarula

 • 5 cl mörk rom

 • 2 msk rårörsocker

 • 4 dl nybryggt kaffe

 • 2 dl grädde

 • kakao

Gör så här

  1. Smält chokladen i ett vattenbad. Fördela chokladen i fina skedar. Strö över lite hasselnötskrokant.

  2. Låt skedarna stelna i kylskåp. Jag brukar lägga en handduk under skaften på skedarna så de får en mer rät vinkel, då rinner inte chokladen ur lika lätt.

  3. Fördela Amarula, rom och rårörsocker i 4 värmetåliga glas. Häll på det varma kaffet och rör om tills sockret smält.

  4. Vispa grädden fluffig och spritsa eller skeda den över drinken. Pudra kakao över och stick ner en chokladsked. Servera direkt.

Amarula Cream, 700ml

211,00 kr


Amarula Cream har en generös, smörig doft av vanilj, kola och tropisk frukt. Krämig, mycket söt smak med generösa toner av tropisk frukt, vanilj, nötter och kola. Utmärkt som komponent i drinkar och kaffedrinkar.

El Dorado Rum 8 Year Old

389,00 kr


Doften i El Dorado Rum 8 Year Old är rik med inslag av torkade tropisk frukter, vanilj, farinsocker, choklad, flamberade bananer, bakade äpplen och kola. Smaken har en bra längd med inslag av fat, kryddor, torkade frukter och romflamberad banan.

Amarula

Amarula


Amarula är ett välkänt varumärke som säljs i mer än 100 länder världen över. Denna spännande likör kommer från Sydafrika och har fått ett extremt gott mottagande, både internationellt och i Sverige.

Läs mer »
El Dorado rom

Demerara Distillers


Demerara Distillers är en oerhört intressant romproducent som är beläget i Guyana som officiellt tillhör Karibien men är beläget på fastlandet i den nordöstra delen av Sydamerika.

Läs mer »