Vieux Carré - winter edition.
Vieux Carré är är en söt, aningen bitter och mycket len cocktails om samtidigt ger ett värmande sting av sprit. Tina tipsar om hur du ger drinken en härlig vintrig touch.
Läs mer »Tina Shine bjuder på en Penicillin i vinterskrud. Spraya drinken med Peychaud’s bitter så möts du av en varm, kryddig doft när du för drinken till munnen.
50 ml Bunnahabhain Mòine
25 ml citronjuice
25 ml ingefära- och honungslag (se nedan)
färsk eller kanderad ingefära till garnering
Peychaud’s bitter
riven citron-zest
Häll alla ingredienser i en shaker fylld med is.
Sila av drinken över ett tumblerglas med is i.
Garnera med kanderad ingefära.
Riv lite citron-zest över drinken.
För en julig touch: Häll Peychaud’s bitter i en liten sprayflaska och spraya ett par stänk över drinken så att du möts du av en varm, kryddig och komplex doft när du för drinken till munnen.
1 dl flytande honung
en skvätt vatten
ca 10 cm färsk ingefära
Häll 1 dl flytande honung i en kastrull och tillsätt en skvätt vatten. Riv ca 10 cm ingefära och krama ur juicen från det rivna "fruktköttet" ned i kastrullen. Hetta upp och rör runt tills ingredienserna löst upp sig.
Häll upp i en flaska med tätslutande kork och låt svalna. Förvara i kyl i upp till ett par veckor.
429,00 kr
Bunnahabhain Mòine har en påtagligt rökig smak med fatkaraktär, inslag av päron, ljunghonung, halm, ostronskal, vanilj, tjära, grapefrukt och salmiak.
Recept: Tina Shine
Vieux Carré är är en söt, aningen bitter och mycket len cocktails om samtidigt ger ett värmande sting av sprit. Tina tipsar om hur du ger drinken en härlig vintrig touch.
Läs mer »En traditionell Sloe Gin Fizz görs på slånbärsgin, citron, socker och soda - alternativt med äggvita för en underbart krämig textur.
Läs mer »En fantastiskt komplex drink där rökigheten från den skotska whiskyn gifter sig på ett fabulöst sätt med bitterheten i både vermouth och bittern i sig.
Läs mer »En drink för dig som gillar syrliga whiskydrinkar. Här blandas honung, ingefära och en rökig whisky till en riktigt smakrik variant på whisky sour.
Läs mer »