Smokescreen.

Smokescreen som kryddas upp med härligt komplex Grön Chartreuse och lyfter fram både malt och saftiga torvtoner i den Mòine vi blandar i.

Smokescreen.
Bunnahabhain Mòine

Bunnahabhain Mòine

Storbritannien

Systembolaget nr:

106

429,00 kr


Drinkar med skotsk whisky, än mer med rökig whisky, kan vara en utmaning. Att plocka upp aromer och smaker som finns i spriten är ofta en gångbar lösning. För skotsk whisky kan det vara apelsin, äpple, ingefära och även mynta och anis som rimmar med malt och torv. Ett känt exempel är Penicillin, en ingefärsspetsad whisky sour med touch av rökig whisky.

Här får du ett annat alternativ, Smokescreen, som istället kryddar upp med härligt komplex Grön Chartreuse och lyfter fram både malt och saftiga torvtoner i den Mòine vi blandar i.

Ingredienser

  • 4 blad mynta

  • 2 cl enkel sockerlag

  • 3 cl blended whisky

  • 1,5 cl Bunnahabhain Mòine

  • 1 cl Grön Chartreuse

  • 2 cl limejuice

Gör så här

    1. Muddla myntabladen med sockerlagen i en shaker. Häll i övriga ingredienser och skaka med is.

    2. Ta fram ett stadigt tumblerglas med en stor isbit och sila över drinken i glaset.

    3. Garnera med en kvist mynta.

Bunnahabhain Mòine

429,00 kr


Bunnahabhain Mòine har en påtagligt rökig smak med fatkaraktär, inslag av päron, ljunghonung, halm, ostronskal, vanilj, tjära, grapefrukt och salmiak.

Emil Åreng, Måns Herngren och Adam Lundgren i en bar

Den blinda grisen.


Vi träffade Emil Åreng, Måns Herngren och Adam Lundgren som står bakom podden "Den blinda grisen" som bygger på cocktails, sprit och roliga storys.

Läs mer »