Tinto de Verano.

Sangria i all ära men spanjorerna själva slänger hellre ihop en enkel Tinto de Verano. Här är ett läskande recept.

Tinto de Verano.
Don Simon Nature Cabernet Sauvignon

Don Simon Nature Cabernet Sauvignon

Spanien

Systembolaget nr:

5334301

66,00 kr


logo

4

logo

0 h 10 min

Vad är Tinto de Verano?

Tinto de Verano är en populär spansk sommardryck som bokstavligen betyder "rött vin på sommaren". Det är en förfriskande och lätt alkoholhaltig dryck som liknar sangria men är något enklare att blanda.

Traditionellt sett består Tinto de Verano av rött vin blandat med kolsyrat läsk, vanligtvis citronläsk eller sodavatten, och serveras med is. Drycken kan också sötas med lite socker eller en skvätt citronsaft för att justera smaken efter preferens.

Tinto de Verano är särskilt populärt i södra Spanien och är vanligt att njuta av under varma sommardagar och på fester eller stranden. Den är känd för sin uppfriskande karaktär och låga alkoholhalt, vilket gör den till ett utmärkt val för dem som inte vill ha något för starkt eller sött. Det är värt att nämna att det finns olika variationer av Tinto de Verano, och recepten kan variera beroende på personliga preferenser och regioner i Spanien. Vissa kan använda vitt vin istället för rött vin, och det kan också tillsättas frukt eller örter för extra smak.

Här är i alla fall vårt recept på traditionell Tinto de Verano!

Tinto de Verano:

Ingredienser

 • 1 flaska torrt rött vin, exempelvis Don Simon Nature Cabernet Sauvignon

 • 1 liter Fanta Citron

 • is

Gör så här

  1. Fyll glasen med is.

  2. Häll på så att halva glaset fylls med vin.

  3. Fyll upp med citronläsk. Du kan självklart använda annan citrusläsk om du vill.

  4. Servera!

Vin till Tinto de Verano:

Don Simon Nature Cabernet Sauvignon

66,00 kr


Don Simon Nature Cabernet Sauvignon är ett spanskt vin med stor smak av röda frukter och bär. Vinet har även vissa kryddiga toner och passar lika bra till den avslappnade pratsturnden som till mat. Bästa passar vinet till lättare kött- eller kycklingrätter samt till vegetariska anrättningar.

Castillo de Gredos Tinto, 1 liters Tetra

73,00 kr


Ett lite billigare men istället ekologiskt alternativ till din hemgjorda sangria eller Tinto de Verano. Castillo de Gredos Tinto har en medelstor och bärig doft med inslag av körsbär, blåbär och kryddor. Smaken är mjuk med inslag av körsbär, blåbär och kryddor.

Marqués de Nombrevilla

269,00 kr


Även detta vin går att använda till din Tinto de Verano. Doften är komplex och kryddig med toner av körsbär, jordgubbar, stenfrukt, peppar och en hint av kanel. Mjuk, elegant fruktig smak med en lång och rund eftersmak.