Vit sangria.

En frisk och fräsch vit sangria baserad på cava, flädersaft och fruktsoda funkar perfekt att servera i karaffer eller som bål. En bubblande och somrig drink.

Två glas vit sangria
Pata Negra Cava Brut

Pata Negra Cava Brut

Spanien

Systembolaget nr:

7684

87,00 kr


En frisk vit sangria är ett perfekt alternativ på sommarfesten då den är enkel att servera till ett större antal gäster. Den vita sangrian har en trevlig bas av cava som gör den härligt bubblig. Servera som bål eller i karaffer och blanda i valfira frukter. Ett tips är också att hälla i lite cognac för en något mer raffinerad smak.

Vit sangria:

Ingredienser

  • 1 flaska cava

  • 2 dl koncentrerad flädersaft

  • 5 dl fruktsoda eller sprite

  • 3 msk cognac (valfritt)

  • 1 citron

  • 1 lime

  • 2 nekatriner

  • 1 grönt äpple

  • mynta

Gör så här

    1. Skiva citron, lime och äpple. Klyfta nektrainer och häll i karaffen eller bålskålen.

    2. Häll i flädersaft, läsk och cognac och rör om. Häll sedan i cavan och rör om försiktigt.

    3. Lägg i is och toppa med myntablad.

Cavatips till sangrian:

Pata Negra Cava Brut

87,00 kr


Doften är fräsch och fruktig med inslag av grönt äpple, citron, örter, päron. Smaken är torr och fruktig med tydliga drag av grönt äpple, kex, päron, grapefrukt och örter.