O.P. Andersons grosshandlarlunch.

Vi bjuder på ett underhållande matlagningsprogram där komikern Nisse Hallberg och kocken Marion Ringberg lagar en modern grosshandlarlunch.

Grosshandlarlunch framdukad med Nisse Hallberg och Marion Ringborg

För att fira O.P. Andersons 130-årsjubileum bjuder vi på ett underhållande matlagningsprogram där komikern Nisse Hallberg och kocken Marion Ringberg lagar en modern grosshandlarlunch. Under programmet träffar vi mathistorikern Richard Tellström och vår egen Master Blender Jonas Odland och firar O.P. Andersons 130-årsjubileum!

Vill du själv laga grosshandlarlunchen? 

Förberedelser inför tillagning:

Se matlagningsprogrammet här >>

Tagliatelle i syrad grädde, Västerbottensost, dragon och färsk tryffelHandskuren tagliatelle i syrad grädde.

Krämig tagliatelle med en sås gjord på syrad grädde, Västerbottensost och dragon. Hyvla färsk tryffel över pastan innan servering.

Läs mer
Helbakad kyckling med potatisgaletteHelbakad kyckling med potatisgalette.

Helbakad kyckling och potatisgalette som serveras med en smörsås med sardeller och kapris samt en sallad med confiterad citrondressing.

Läs mer
Körsbärstarte med salviagräddeKörsbärstarte med salviagrädde.

En ljuvlig körsbärstarte med salviagrädde är desserten i vår grosshandlarlunch, speciellt framtagen för firandet av O.P. Anderson som fyller 130 år 2021.

Läs mer
Jonas OdlandO.P. Anderson firar 130 år.

130 år har gått sedan O.P. Anderson lanserades på Göteborgsmässan år 1891 och blev ett med svenska folket. Jonas Odland, kryddmästare, presenterar nu jubileumsutgåvan.

Läs mer
O.P. Anderson Original med glasO.P. Anderson Distillery

Här produceras svenska snapsklassiker som Gammal Norrlands Akvavit, Bäska Droppar och, inte minst, flaggskeppet O.P. Anderson.

Läs mer