Varje månad provar folk o folk en produkt vi är nyfikna på. I november 2025 föll valet på glögg från Blossa som bygger på originalreceptet från 1895.
Förra året återlanseras en limiterad upplaga av glöggen som baseras på Blossas originalrecept från 1895. Sista gången den lanserades var 2015 och enligt vår vinexpert Mats är detta den bästa glöggen som någonsin tillverkats. Så här tyckte vi!
Receptet som alla Blossas glöggsorter baseras på skapades 1895. Nu har vi möjlighet att smaka glöggen så som den smakade då, då Blossa lanserat originalglöggen i en tillfällig, exklusiv utgåva.
I doften som är intensiv och nyanserad finns inslag av torkad frukt, kakao, kanel, nötter, kryddnejlika samt ett stråk av pomerans. Smaken är välbalanserad, rik och kryddig med en djup sötma och tydlig karaktär av de klassiska glöggkryddorna som kardemumma och kryddnejlika. Kryddigheten samsas på bästa vis med toner av russin, björnbärslikör och pomerans.
"Förvisso går den också att servera varm men det känns lite som att koppla plogen till en Lamborghini."
Som alltid har kryddorna i Blossas glögg extraherats i sprit i åtta veckor innan de läggs på lagring. Men kryddorna i denna glögg läggs på ekfat för lagring i tre månader, vilket ger en ännu rikare karaktär och fattoner.
Tillfällig nyhet
Finland
239 kr
Receptet som alla Blossas glöggsorter baseras på skapades 1895. Här har du möjlighet att smaka glöggen så som den smakade då, i en tillfällig, exklusiv utgåva.
Enligt originalreceptet från 1895 blandas glöggen med portvin, tarragona ruby, muscatel och rött vin samt finaste socker. Tillsammans med kryddorna blir summan en glögg med stor karaktär och djup smak.
Alkoholhalten ligger på 18 procent tack vare portvinet, och glöggen serveras bäst rumstempererad i portvinsglas. Med sin förfinade smak och breda användningsområde kan den givetvis serveras året runt. Låt exempelvis Blossa Glögg Original 1895 ackompanjera en bit Stilton med björnbärsmarmelad, eller en frusen vaniljcheesecake med pepparkaksbotten som serveras med portvinsmarinerade björnbär, blåbär och svarta mullbär. En magisk kombination som får dig att glömma världen för en stund. Förvisso går den också att servera varm men det känns lite som att koppla plogen till en Lamborghini.
24.10.2025
Med återkommande frekvens samlas vi på folkofolk för att prova utvalda drycker. Vi hoppas att detta skall hjälpa er upptäcka nya favoriter. Denna gång har vi provat vinet Curiosity, ett mousserande vin smaksatt med hallon, passionsfrukt och vanilj.
Läs merMed återkommande frekvens samlas redaktionen för folk o folk för att prova och analysera utvalda produkter. Denna gång har vi provat det ekologiska vinet Inycon Appassimento 2023 i en PET- flaska av magnumstorlek från den vackra ön Sicilien.
Läs merMed återkommande frekvens samlas redaktionen för folk o folk för att prova och analysera utvalda drycker. Denna gång har vi provat det italienska vinet Calamoresca som är baserat på druvan Fiano och ursprunget är den italienska regionen Kampanien.
Läs merMed återkommande frekvens samlas folk o folk för att prova och analysera utvalda produkter. Vi hoppas att detta skall inspirera er att upptäcka nya favoriter. Denna gång har vi provat en mycket finstämd och elegant Champagne i en rosa färgskrud.
Läs mer