Ägghalvor med krämig sillsallad.

Ta det bästa från två världar och kombinera dem! Blir det sillsallad över? Ställ fram den på bordet i en fin burk och servera med lite gott knäckebröd till

Ägghalvor med krämig sillsallad
O.P. Anderson Björk

O.P. Anderson Björk

Sverige

Systembolaget nr:

82830

265,00 kr


logo

4 portioner

logo

0 h 15 min

Ta det bästa från två världar och kombinera dem! För vad vore våre högtider utan sill och ägg? Blir det sillsallad över? Ställ fram den på bordet i en fin burk och servera med lite gott knäckebröd till!

Ägghalvor med krämig sillsallad

Ingredienser

  • 1/2 dl grädde

  • 2 msk gräddfil

  • 3/4 dl majonnäs

  • 1 tsk senap

  • 1 fast äpple

  • 4-5 inlagda rödbetor + spad

  • 1 burk  5-minuterssill à 420g

  • 1 gul lök

  • Salt och peppar

  • 6 ägg

Gör så här

    1. Vispa grädden tjock, blanda i gräddfil, majonnäs och senap.

    2. Skär ner äpple, rödbetor och sill i små tärningar. Skala och finhacka löken. Blanda alla ingredienser, tillsätt gärna lite spad från rödbetorna för extra härlig färg. Smaka av med salt och peppar. Låt stå svalt minst 30 minuter. Gärna längre.

    3. Koka äggen och låt svalna helt i kallt vatten. Dela sedan äggen och klicka på sillsalladen. Dekorera med lite krasse.

O.P. Anderson Björk

265,00 kr


O.P. Anderson Björk är ett säkert kort som passar till det mesta med sin kryddiga och friska karaktär med toner av björksav och björkknopp, citronzest samt den klassiska O.P.-kryddningen kummin, anis och fänkål.

Recept: Linnéa Seidel