Ägghalvor med krämig sillsallad.
Ta det bästa från två världar och kombinera dem! Blir det sillsallad över? Ställ fram den på bordet i en fin burk och servera med lite gott knäckebröd till
Läs mer »Ägghalvor med goda fyllningar är ett måste på julbordet. Här har Linnéa gjort tre varianter på lite roligare toppings än bara majonnäs och räkor.
Här har jag gjort tre olika varianter på ägghalvor som funkar lika bra till jul som till påsk.
Brukar du alltid göra ägghalvor med majonnäs och räkor? Testa något nytt! Som en med senapssill och smörrostad kavring som fullständig smälter i munnen. Ägghalvorna med Västerbottensost har en fyllig smak som fint bryts av med hjälp av finhackad rödlök. Och sist men inte minst har vi ägghalvorna fyllda med färskost och pepparrot. De har jag valt att toppa med svenska ärtskott istället för den klassiska dillen. Det måste ni bara testa som fyllning!
Linnéa
3 ägg
1 skiva kavring
smör att steka i
ca 100 g senapssill
flingsalt
Lägg äggen i en kastrull med kallt vatten. Lägg på ett lock och låt äggen koka upp. Tag av locket och låt äggen koka i 7 minuter. Skölj med kallt vatten och låt sedan svalna helt.
Skala äggen och dela varje ägg i två, så att du har 6 st ägghalvor.
Smula sönder kavringsskivan. Smält smöret i en stekpanna och ha i brödsmulorna. Rosta tills smulorna är knapriga. Strö över lite salt. Om du har råkat få för stora smulor går det bra att hacka sönder dem i mindre bitar med en kniv.
Lägg ut en bit senapssill på varje ägghalva.
Strö över den rostade kavringen över senapssillen. Servera direkt.
3 ägg
2 msk majonnäs
1 dl riven Västerbottensost
1/2 rödlök
salt & svartpeppar
Lägg äggen i en kastrull med kallt vatten. Lägg på ett lock och låt äggen koka upp. Tag av locket och låt äggen koka i 7 minuter. Skölj med kallt vatten och låt sedan svalna helt.
Skala äggen och dela varje ägg i två, så att du har 6 st ägghalvor. Pilla försiktigt ut gulorna ur äggen och lägg i en skål.
Mosa gulorna med en gaffel. Blanda i majonnäs och riven ost. Ha upp blandningen i en spritspåse och fyll varje ägg.
Finhacka rödlöken. Toppa varje ägghalva med rödlök, salt och svartpeppar.
3 ägg
150 g naturell färskost
2 msk créme fraîche
1 tsk finriven pepparrot (på tub)
salt
ärtskott
Lägg äggen i en kastrull med kallt vatten. Lägg på ett lock och låt äggen koka upp. Tag av locket och låt äggen koka i 7 minuter. Skölj med kallt vatten och låt sedan svalna helt.
Skala äggen och dela varje ägg i två, så att du har 6 st ägghalvor.
Blanda samman färskost, créme fraîche, pepparrot och salt. Ha upp i en spritspåse och spritsa ut färskosten på ägghalvorna. Toppa med ärtskott.
239,00 kr
Varför inte ta ett glas Chill Out Chardonnay Australia till det kalla på julbordet? Det här vinet är medelfylligt med en mjuk och frisk smak av citrus, mango, fat och vanilj.
149,00 kr
Fruktig doft med inslag av citrus, äpplen, päron och mineral. Smaken är krispig, torr och stram med elegant rieslington och fin hög fruktsyra och inslag av grapefrukt, äpple och mineral med viss fetma i eftersmaken.
Recept: Linnéa Seidel
Ta det bästa från två världar och kombinera dem! Blir det sillsallad över? Ställ fram den på bordet i en fin burk och servera med lite gott knäckebröd till
Läs mer »Dessa Pickled Deviled Eggs passar utmärkt att förbereda och servera som tilltugg när gästerna börjar droppa in. Östgöta Sädesbrännvin med sin whiskylika lagringskaraktär blir en perfekt match till äggen.
Läs mer »Ugnsrostad brysselkål har blivit en storfavorit i svenska hem, inte bara på julen. Här serverar Linnéa brysselkål toppad med rostad mandel och lingondressing.
Läs mer »Istället för en mer klassisk saffranssill där allt är blandat i en skål valde jag att göra små snittar. Det är inte alls svårt men ser riktigt fint ut på julbordet.
Läs mer »