Snapsvisor till midsommar.
Snapsvisan - en trevlig tradition och unik visskatt vi gärna vill föra vidare! Här hittar du ett sånghäfte med traditionella snapsvisor som hör hemma på midsommar.
Läs mer »Fredrik Eriksson, krögare på Långbro Värdshus och Restaurang Nationalmuseum, har i år tagit fram ett sillrecept som hyllar matjesillen. Med klassiska smaksättare som gör att sillen påminner lite om gubbröra.
4 filéer gammaldags matjesill från Klädesholmen 250 g
1 rödlök (ca 100g)
1 msk olja
1 tsk socker
2 kokta ägg
1 dl majonnäs
2 msk smetana
1 msk kaviar
2 cl Östgöta Sädesbrännvin
2 msk hackad dill + några vippor till garnering
Skär sillen i vackra bitar ca 1 cm
Grovhacka äggen
Skiva ½ rödlök till garnering
Finhacka andra halvan och stek den i olja med socker så att det karamelliserar, låt svalna
Blanda alltsammans försiktigt och garnera med rödlöken och dillvippor
Servera gärna med svensk färskpotatis, kavring och en god lagrad cheddarost
245,00 kr
Östgöta Sädesbrännvin har en stor doft med inslag av honung, halm och russin. Smaken är ren med liten sötma och den har inslag av honung, halm och russin.
Recept: Fredrik Eriksson
Snapsvisan - en trevlig tradition och unik visskatt vi gärna vill föra vidare! Här hittar du ett sånghäfte med traditionella snapsvisor som hör hemma på midsommar.
Läs mer »Sedan 2007 har kocken och krögaren Fredrik Eriksson på Långbro Värdshus och Restaurang Nationalmuseum skapat årets sill. Årets sill är smaksatt med fläder, citron och dill samt O.P. Anderson Björk.
Läs mer »Äntligen midsommar och dags för Linnéas härliga midsommarmeny. Som vanligt är den full av spännande midsommarrecept med sommarens smaker och som alltid: Med passande vintips.
Läs mer »Fredrik Erikssons recept på inlagd sill med koriander, gurka och citron serveras med fördel tillsammans med O.P. Anderson Björk.
Läs mer »Här produceras svenska snapsklassiker som Gammal Norrlands Akvavit, Bäska Droppar och, inte minst, flaggskeppet O.P. Anderson.
Läs mer »