Bakad lax med mango- och limesalsa.

En snabb och enkel vardagsrätt med lax som bakas i ugn och serveras med en smakrik och uppfriskande salsa med tropiska frukter.

Bakad lax med mangosalsa.
Don Simon Nature Chardonnay

Don Simon Nature Chardonnay

Spanien

Systembolaget nr:

53802

66,00 kr


Leyda Garuma Sauvignon Blanc

Leyda Garuma Sauvignon Blanc

Chile

Systembolaget nr:

51906

149,00 kr


logo

0 h 20 min

Detta recept kombinerar den rika, smöriga smaken av bakad lax med den friska och fruktiga smaken av mangosalsan, vilket skapar en perfekt balans till ett glas chardonnay eller en sauvignon blanc. Den fräscha och syrliga karaktären hos vinet kommer att lyfta fram de subtila smakerna i både fisken och salsan.

Bakad lax med mango- och limesalsa:

Ingredienser

  • färsk laxfilé

  • olivolja

  • salt och peppar

  • färsk mango, tärnad

  • röd lök, finhackad

  • färsk koriander, hackad

  • färsk lime, juice och zest

  • en nypa chiliflakes (valfritt)

Gör så här

    1. Förvärm ugnen till 200 grader och placera laxfilén på en bakplåt.

    2. Pensla laxen med olivolja och krydda med salt och peppar.

    3. Baka laxen i ugnen tills den är helt genomstekt, ca 15 minuter.

    4. Under tiden: Blanda mango, röd lök, koriander, limejuice och zest (och chiliflakes om så önskas) i en skål och blanda.

    5. När laxen är klar, servera den med den färska mangosalsan bredvid.

Vin till laxen:

Don Simon Nature Chardonnay

66,00 kr


Ett väldigt prisvärt vitvin som vunnit svenskars hjärtan sedan lanseringen 2023. Don Simon Nature Chardonnay har en fruktig doft med inslag av stenfrukter och tropiska frukter. Smaken är fruktig med inslag av persika och tropisk frukt.

Leyda Garuma Sauvignon Blanc

149,00 kr


Ett sauvignon blanc-vin från Leyda med en intensiv doft av grön sparris, mineral, lime och färska örter. Vinet är torrt och friskt och vinet har en lätt krämig textur och en förnimbar sälta från havsvindarna.