Häng med på asieninspirerad matlagning i sommar!
Välkommen på asieninspirerade cookalongs och/eller matlagningsstunder med kända kockar och YOKO under sommaren!
Läs mer »Vendela Wikström är köksmästare på Tegelbacken och delar även med sig av asiatiskt matlagning på sin Instagram. Här har hon tagit fram recept på bulgogi som passar ypperligt till YOKO Riesling.
Vendela Wikström delar med sig av gedigen kunskap om matlagning och inspiration från alla delar av Asien på hennes instagram. I hennes senaste cookalong tillsammans med YOKO visar hon det här härliga receptet på bulgogi.
450 g tunt strimlad entrecôte
2 msk ljus soja
2 msk socker
4 msk vatten
1 msk sesamolja
1 msk fisksås
6-8 hackade vitlöksklyftor
en bit riven ingefära (ca 1 msk)
0,5 riven gul lök
Rör ihop marinaden och blanda med det strimlade köttet. Låt marinera, gärna över natten men några timmar eller 30 min går också bra.
Stek i neutal olja i supervarm panna.
Stek lite kött i flera omgångar så får köttet en härlig stekyta.
1 lime (juicen)
2 msk ljus soja
1 msk chiliolja
1 tsk socker
1 msk finhackad röd chili
Blanda alla ingredienser och låt stå.
4 dl rundkornigt ris (sushiris)
4 dl vatten
Skölj riset tills vattnet inte är grumligt längre.
Låt stå i blöt minst 1 h men gärna längre.
strimlad gurka, mango och rödkål
rödgrön bladsallad
färsk koriander
salladslök
gochugaru
rostade sesamfrön
1 röd chili
buskkrasse (kan uteslutas)
shisokrasse (kan uteslutas)
puffat ris (kan uteslutas)
Strimla gurka, mango och rödkål.
Skiva chillin, bladsalladen och salladslöken.
Toppa sushiriset och entrecôten med alla ingredienser och häll över vinägretten.
135,00 kr
Till Vendelas xxx rekommenderar vi ett vinet YOKO Riesling. Vinet har en intensiv doft med inslag av apelsinblom, lime, honungsmelon, tropisk frukt, och ett stråk av kryddor. Smaken är fruktig med en liten fruktsötma som balanseras på bästa sätt med den friska syran. Vinet har en bra smaklängd och det finns toner av både melon, lime, mineral och en fläkt av blommor.
Recept: Vendela Wikström
Välkommen på asieninspirerade cookalongs och/eller matlagningsstunder med kända kockar och YOKO under sommaren!
Läs mer »YOKO är en vinserie framtagen för att matcha smakerna i det asiatiska köket. Först ut är en tysk riesling och en sake från Japan.
Läs mer »YOKO är en serie av vin och dryck som ska passa till asiatisk mat. Nu lanseras YOKO Sake Junmai Daiginjo, en preminumsake som passar ypperligt till sushi, tempura och ramen.
Läs mer »Allt du vill veta om sake - temperatur, vilka glas de ska serveras i och vilken typ av mat som passar till sake. Välkommen till vår lilla sake-skola!
Läs mer »