Bulgogi.

Vendela Wikström är köksmästare på Tegelbacken och delar även med sig av asiatiskt matlagning på sin Instagram. Här har hon tagit fram recept på bulgogi som passar ypperligt till YOKO Riesling.

Bulgogi - Vendela Wikström cookalong med YOKO
YOKO Riesling

YOKO Riesling

Tyskland

Systembolaget nr:

52967

135,00 kr


Vendela Wikström delar med sig av gedigen kunskap om matlagning och inspiration från alla delar av Asien på hennes instagram. I hennes senaste cookalong tillsammans med YOKO visar hon det här härliga receptet på bulgogi.

Entrecôte:

Ingredienser

  • 450 g tunt strimlad entrecôte

  • 2 msk ljus soja

  • 2 msk socker

  • 4 msk vatten

  • 1 msk sesamolja

  • 1 msk fisksås

  • 6-8 hackade vitlöksklyftor

  • en bit riven ingefära (ca 1 msk)

  • 0,5 riven gul lök

Gör så här

    1. Rör ihop marinaden och blanda med det strimlade köttet. Låt marinera, gärna över natten men några timmar eller 30 min går också bra.

    2. Stek i neutal olja i supervarm panna.

    3. Stek lite kött i flera omgångar så får köttet en härlig stekyta.

Vinägrett:

Ingredienser

  • 1 lime (juicen)

  • 2 msk ljus soja

  • 1 msk chiliolja

  • 1 tsk socker

  • 1 msk finhackad röd chili

Gör så här

    1. Blanda alla ingredienser och låt stå.

Rundkornigt ris:

Ingredienser

  • 4 dl rundkornigt ris (sushiris)

  • 4 dl vatten

Gör så här

    1. Skölj riset tills vattnet inte är grumligt längre.

    2. Låt stå i blöt minst 1 h men gärna längre.

Tillbehör och toppings:

Ingredienser

  • strimlad gurka, mango och rödkål

  • rödgrön bladsallad

  • färsk koriander

  • salladslök

  • gochugaru

  • rostade sesamfrön

  • 1 röd chili

  • buskkrasse (kan uteslutas)

  • shisokrasse (kan uteslutas)

  • puffat ris (kan uteslutas)

Gör så här

    1. Strimla gurka, mango och rödkål.

    2. Skiva chillin, bladsalladen och salladslöken.

    3. Toppa sushiriset och entrecôten med alla ingredienser och häll över vinägretten.

Vintips till bulgogi:

YOKO Riesling

135,00 kr


Till Vendelas xxx rekommenderar vi ett vinet YOKO Riesling. Vinet har en intensiv doft med inslag av apelsinblom, lime, honungsmelon, tropisk frukt, och ett stråk av kryddor. Smaken är fruktig med en liten fruktsötma som balanseras på bästa sätt med den friska syran. Vinet har en bra smaklängd och det finns toner av både melon, lime, mineral och en fläkt av blommor.

Recept: Vendela Wikström

YOKO vinserie till asiatisk mat

YOKO


Vinserien YOKO har som mål att erbjuda de perfekta dryckerna till asiatisk mat. Erfarna vininköpare, med Master of Wine Julie Nyheim i spetsen, letar land och rike runt efter de bästa produkterna.  

Läs mer »