Bulgogi.
Vendela Wikström är köksmästare på Tegelbacken och delar även med sig av asiatiskt matlagning på sin Instagram. Här har hon tagit fram recept på bulgogi som passar ypperligt till YOKO Riesling.
Vendela Wikström delar med sig av gedigen kunskap om matlagning och inspiration från alla delar av Asien på hennes instagram. I hennes senaste cookalong tillsammans med YOKO visar hon det här härliga receptet på bulgogi.
Entrecôte:
Ingredienser
450 g tunt strimlad entrecôte
2 msk ljus soja
2 msk socker
4 msk vatten
1 msk sesamolja
1 msk fisksås
6-8 hackade vitlöksklyftor
en bit riven ingefära (ca 1 msk)
0,5 riven gul lök
Gör så här
Rör ihop marinaden och blanda med det strimlade köttet. Låt marinera, gärna över natten men några timmar eller 30 min går också bra.
Stek i neutal olja i supervarm panna.
Stek lite kött i flera omgångar så får köttet en härlig stekyta.
Vinägrett:
Ingredienser
1 lime (juicen)
2 msk ljus soja
1 msk chiliolja
1 tsk socker
1 msk finhackad röd chili
Gör så här
Blanda alla ingredienser och låt stå.
Rundkornigt ris:
Ingredienser
4 dl rundkornigt ris (sushiris)
4 dl vatten
Gör så här
Skölj riset tills vattnet inte är grumligt längre.
Låt stå i blöt minst 1 h men gärna längre.
Tillbehör och toppings:
Ingredienser
strimlad gurka, mango och rödkål
rödgrön bladsallad
färsk koriander
salladslök
gochugaru
rostade sesamfrön
1 röd chili
buskkrasse (kan uteslutas)
shisokrasse (kan uteslutas)
puffat ris (kan uteslutas)
Gör så här
Strimla gurka, mango och rödkål.
Skiva chillin, bladsalladen och salladslöken.
Toppa sushiriset och entrecôten med alla ingredienser och häll över vinägretten.
Vintips till bulgogi:
YOKO Riesling
129,00 kr
Till Vendelas xxx rekommenderar vi ett vinet YOKO Riesling. Vinet har en intensiv doft med inslag av apelsinblom, lime, honungsmelon, tropisk frukt, och ett stråk av kryddor. Smaken är fruktig med en liten fruktsötma som balanseras på bästa sätt med den friska syran. Vinet har en bra smaklängd och det finns toner av både melon, lime, mineral och en fläkt av blommor.
YOKO - noggrant utvalda viner för det asiatiska köket.
YOKO lanserar en japansk premiumsake.
12 frågor och svar om sake.
Allt du vill veta om sake - temperatur, vilka glas de ska serveras i och vilken typ av mat som passar till sake. Välkommen till vår lilla sake-skola!
Läs mer »