Tips på praktiska och snygga prylar till årets picknick.
Vi har samlat ihop några praktiska och snygga prylar som du kan behöva till vårens och sommarens härligaste picknick.
Läs mer »Caesarsallad blir mer picknickvänlig i en wrap. Dela dem gärna på mitten och servera tillsammans med melon, jordgubbar, nektariner och rosé på praktisk box.
Vad passar bättre i dessa tider än att packa picknickkorgen full med godsaker och ge sig ut på äventyr? Jag lovar att just din stad har mängder av pärlor du inte hunnit upptäcka än där det passar utmärkt att ha picknick. Orkar du inte med något större äventyr går det ju fint att leta upp närmaste park eller varför inte ha picknick i sin egen trädgård? Hur mysigt som helst.
Idag har jag lagat en favorit till mig. Nämligen Caesarsallad. Fast för att göra det lite mer picknickvänligt har jag gjort en wrap av salladen. Det här blir verkligen så gott! Receptet räcker till 4 hela stora wraps. Men dela dom gärna på mitten. Har du andra goda tillbehör att äta till räcker det att äta en halv wrap var.
Förutom caesarwrapen packade jag med sockerärtor, 2 sorters melon, jordgubbar och nektariner. En bit ost och lite kex är också gott att ha till.Caesarsallad innehåller traditionellt även krutonger. Men med risk för att de skulle hinna bli helt genomblöta när de ligger inlindade i wrapen hopade jag helt enkelt över den biten.
600 g kycklinginnerfilé
2 tsk paprikapulver
2 tsk örtsalt
peppar
olja att steka i
ca 180 g (1 fp) bacon
1 huvud romansallad
250 g körsbärstomater
4 st libabröd
50 g parmesan
Krydda kycklingen med paprikapulver, örtsalt och peppar. Stek i olja tills kycklingen fåt fin färg runt om och är genomstekt. Täck över med folie och ställ åt sidan.
Skär baconet i bitar och stek knaprigt. Låt det rinna av på ett hushållspapper.
Nyp av de största bladen från romansalladen. Skölj noga då de ofta kan vara rätt jordiga och grusiga. Dela tomaterna på mitten.
Lägg ut 4 st libabröd. Se till att torka salladen ordentligt och placera ut ett par salladsblad så det täcker mittenytan av brödet (kanten längst ut av brödet måste vara fri från mat för att du ska kunna rulla ihop din wrap).
Skär den stekta kycklingen i bitar och fördela den tillsammans med bacon och tomater över salladen. Hyvla över parmesan.
Gör dressing enligt receptet nedan och ringla detta över salladen.
Vik in två sidor av brödet och rulla sedan ihop från sidan närmast dig så tajt du kan. Rulla gärna in din wrap i folie eller smörpapper för att enklare kunna ta med på picknick.
1 äggula
1 vitlöksklyfta
2 sardellfiléer
2 dl rapsolja
1/2 msk dijonsenap
1 msk citronsaft
1/2 msk vitvinsvinäger
salt & peppar
Häll äggulan i en skål. Skala och finriv vitlöksklyftan. Blanda i den i äggulan tillsammans med sardellerna.
Vispa upp äggulan ordentligt. Tillsätt sedan oljan, droppvis under konstant vispning. Smaka av med dijonsenap, citron, vitvinsvinäger, salt och peppar.
Känns dressingen lite väl fast kan den späs ut med några droppar vatten.
235,00 kr
Ingen sommar utan rosé. Och till picknicken passar det utmärkt att ta med en box Chill Out Shiraz Rosé California! Ett fruktigt vin med smak av persika, jordgubbar, hallon och örter.
Recept: Linnéa Seidel
Vi har samlat ihop några praktiska och snygga prylar som du kan behöva till vårens och sommarens härligaste picknick.
Läs mer »Här hittar du 10 picknickvänliga recept med tillhörande dryckestips. Perfekt för dig som älskar att vika ut filten och bjuda på en måltid i det gröna.
Läs mer »Bresaola känns riktigt lyxigt på picknicken eller som smårätt på middagen och är superenkelt att plocka ihop. Här bjuder Linnéa på ett smarrigt recept med pinje, ruccola, parmesan och citron.
Läs mer »Visste du att flaskor i glas (utan pant) är den minst klimatsmarta förpackningen för vin? Om inte så är du inte ensam - en Sifo-undersökning som gjorts på uppdrag av Systembolaget visar att 3 av 4 personer inte känner till det.
Läs mer »