Glasspinnar med tropisk frukt och Amarula.
Vackra och goda glasspinnar med tropiska frukter som du gör själv.
Läs mer »Med påsken kommer god mat och avkoppling. Lyxa till det med en cheesecake med Amarula och physalisgelé, du kommer inte ångra dig.
Sätt en guldkant på påsken med en Amrulacheesecake! Lena toner av nöt, grädde och vanilj med syrlig topping och knaprig digestivekexbotten. Ett perfekt alternativ till påsktårtan och ett lite lyxigare tillbehör under fikapausen i vårsolen. Njut av påsken till fullo och bjud dina nära och kära på en riktig påskinspirerad cheesecake.
4 st digestivekex
1 msk rårörsocker
100 g smält smör
Sätt ugnen på 175 grader.
Mixa digestivekexen i en mixer och tillsätt socker och smält smör.
Tryck ut till en botten i en rund spring-form, cirka 22 centimeter.
Grädda mitt i ugnen under 10 minuter.
Ta ut och låt svalna.
100 g färskost
1,5 dl strösocker
0,5 dl Amarula Cream
0,5 vaniljstång
½ apelsin, zesten
3 st ägg
Sänk värmen till 160 grader.
Vispa ihop alla ingredienser till fyllningen förutom äggen.
Tillsätt sedan ett ägg i taget och arbeta ihop en jämn smet.
Häll över fyllningen i springformen och grädda i mitten i cirka 50 minuter.
Stäng därefter av ugnen och låt kakan stå kvar i eftervärmen i 15 minuter.
200 g physalis
1 dl vatten
1 dl strösocker
2,5 st gelatinblad
Ta ut kakan och ställ svalt och gör under tiden gelén.
Skär physalisfrukten i kvartar och lägg i en liten kastrull tillsammans med 1 dl vatten.
Koka upp och låt småputtra under lock i cirka 15 minuter så att frukten kokar sönder.
Sila av skalen och häll tillbaka saften i kastrullen, värm upp och tillsätt sockret och låt det smälta.
Lägg gelatinbladen i kallt vatten i cirka 10 minuter, ta upp dem och krama ur vattnet och rör sedan försiktigt ner de i den varma vätskan.
Häll ovanpå physalis-vätskan över cheesecaken och ställ svalt i cirka 3-4 timmar.
209,00 kr
Amarula Cream har en generös, smörig doft av vanilj, kola och tropisk frukt. Likören har en krämig och mycket söt smak med generösa toner av tropisk frukt, vanilj, nötter och kola. Eftersmaken är lång.
Vackra och goda glasspinnar med tropiska frukter som du gör själv.
Läs mer »En underbart krämig fondant slår aldrig fel! I det här receptet adderar vi en extra lyxig twist i form av Amarulakola i mitten.
Läs mer »Amarula och kaffe är en oslagbar kombination. Iced Amarula är rik på smak och superenkel att göra.
Läs mer »Vi har gjort en läcker variant av den somriga drinken Piña Colada med den gräddiga likören Amarula från Sydafrika.
Läs mer »