Cheesecake med Amarula och physalisgelé.

Med påsken kommer god mat och avkoppling. Lyxa till det med en cheesecake med Amarula och physalisgelé, du kommer inte ångra dig.

Lyxig Cheesecake med Amarula och physalisgelé
Amarula Cream, 700ml

Amarula Cream, 700ml

Sydafrika

Systembolaget nr:

67701

210,00 kr


Sätt en guldkant på påsken med en Amrulacheesecake! Lena toner av nöt, grädde och vanilj med syrlig topping och knaprig digestivekexbotten. Ett perfekt alternativ till påsktårtan och ett lite lyxigare tillbehör under fikapausen i vårsolen. Njut av påsken till fullo och bjud dina nära och kära på en riktig påskinspirerad cheesecake.

Botten

Ingredienser

  • 4 st digestivekex

  • 1 msk rårörsocker

  • 100 g smält smör

Gör så här

    1. Sätt ugnen på 175 grader.

    2. Mixa digestivekexen i en mixer och tillsätt socker och smält smör.

    3. Tryck ut till en botten i en rund spring-form, cirka 22 centimeter.

    4. Grädda mitt i ugnen under 10 minuter.

    5. Ta ut och låt svalna.

Fyllning

Ingredienser

  • 100 g färskost

  • 1,5 dl strösocker

  • 0,5 dl Amarula Cream

  • 0,5 vaniljstång

  • ½ apelsin, zesten

  • 3 st ägg

Gör så här

    1. Sänk värmen till 160 grader.

    2. Vispa ihop alla ingredienser till fyllningen förutom äggen.

    3. Tillsätt sedan ett ägg i taget och arbeta ihop en jämn smet.

    4. Häll över fyllningen i springformen och grädda i mitten i cirka 50 minuter.

    5. Stäng därefter av ugnen och låt kakan stå kvar i eftervärmen i 15 minuter.

Physalisgelé

Ingredienser

  • 200 g physalis

  • 1 dl vatten

  • 1 dl strösocker

  • 2,5 st gelatinblad

Gör så här

    1. Ta ut kakan och ställ svalt och gör under tiden gelén.

    2. Skär physalisfrukten i kvartar och lägg i en liten kastrull tillsammans med 1 dl vatten.

    3. Koka upp och låt småputtra under lock i cirka 15 minuter så att frukten kokar sönder.

    4. Sila av skalen och häll tillbaka saften i kastrullen, värm upp och tillsätt sockret och låt det smälta.

    5. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i cirka 10 minuter, ta upp dem och krama ur vattnet och rör sedan försiktigt ner de i den varma vätskan.

    6. Häll ovanpå physalis-vätskan över cheesecaken och ställ svalt i cirka 3-4 timmar.

Amarula Cream, 700ml

210,00 kr


Amarula Cream har en generös, smörig doft av vanilj, kola och tropisk frukt.  Likören har en krämig och mycket söt smak med generösa toner av tropisk frukt, vanilj, nötter och kola. Eftersmaken är lång.

Amarula

Amarula


Amarula är ett välkänt varumärke som säljs i mer än 100 länder världen över. Denna spännande likör kommer från Sydafrika och har fått ett extremt gott mottagande, både internationellt och i Sverige.

Läs mer »