Cheesecake med marinerade bär.
Till vårens sangria har Linnéa gjort små cheesecakes med marinerade bär!
Läs mer »En god cheesecake med pepparkaksbotten, smaksatt med glögg att bjuda på till adventsfirande och glöggfester. Servera tillsammans med Glöet Sparkling Glögg.
En god cheesecake med pepparkaksbotten och smaksatt med mousserande glögg att bjuda på till adventsfirande och glöggfester. Tänk på att göra tårtan dagen innan den ska serveras då den behöver spendera en del tid i kylskåpet för att hinna stelna. Notera också att färgen på glasyren beror på vilken saft du väljer.
150 g pepparkakor
75 g smör
Krossa pepparkakorna i en mixer eller genom att stoppa kakorna i en plastpåse och ta hjälp av en kavel.
Smält smöret.
Blanda smör och pepparkakssmulor. Tryck ut i botten av en rund form med avtagbar kant. Vill du ha extra fina kanter på din cheesecake, klä formens innerkant med bakplåtspapper på högkant eller med hård plastfilm. För att pappret/plasten ska fästa bättre så olja innerkanten på formen med rapsolja.
2 dl hallonpuré (ca 5 dl hallon)
1 dl Glöet mousserande vin
2 dl vispgrädde
200 g naturell färskost
1 1/2 - 2 dl florsocker
6 gelatinblad
3/4 dl Glöet mousserande vin
1 liten kanelstång
1 stjärnaanis
Blanda hallonpuréen med det mousserande vinet.
Vispa grädden till ett löst skum och blanda noga med färskost och florsocker.
Tillsätt blandningen av hallon/glögg till grädden/färskosten.
Blötlägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten i minst fem minuter.
Lägg 3/4 dl mousserande vin, kanelstång och stjärnanis i en kastrull. Koka försiktigt i några minuter för att frigöra kryddornas smak.
Ta bort kryddorna, men spara dem eftersom du behöver dem till glasyren.
Pressa ur överskottsvatten från gelatinen och rör ner gelatinet i det varma vinet.
Häll gelatinblandningen i fyllningen under omrörning.
Häll fyllningen på tårtbottnen. Täck kakan och placera i kylen i 2-3 timmar.
3 gelatinblad
1/2 dl outspädd blåbärs- eller jordgubbssaft
3/4 dl Glöet mousserande vin
1/2 dl outspädd blåbärs- eller jordgubbssaft
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i minst fem minuter.
Häll saft och mousserande vin i en kastrull. Lägg i kryddorna från tidigare.
Koka några minuter och låt sjuda lite. Ta bort kryddorna.
Pressa bort överskottsvatten från gelatinen och blanda gelatinen i kastrullen med saft och vin.
Rör om glasyren och låt svalna i rumstemperatur. Du kan inte hälla varm gelé över cheesecaken för då smälter den. Häll försiktigt glasyren över kakan och ställ den i kylskåpet i minst 2 timmar.
bär, t ex björnbär och röda vinbär
stjärnanis
Dekorera tårtan innan servering med exempelvis bär och stjärnanis.
105,00 kr
Trenden med färdigblandad mousserande glögg växer. Här är originalet, ett festligt alternativ till vanlig glögg. Kryddig, fruktig smak med sötma, inslag av ingefära, körsbär, vanilj, kanel och apelsinskal.
Till vårens sangria har Linnéa gjort små cheesecakes med marinerade bär!
Läs mer »Trifle är populär dessert i det brittiska köket och består av flera lager med krämiga fyllningar, kaksmulor och bär. Toppa med pepparkakor, polkastänger och bär.
Läs mer »Men en ny, glänsande skrud intar den mousserande glöggen Glöet adventssäsongen 2023. I år lanseras även en ny produkt: Glöet Rosé Sparkling Glögg. Perfekt för dig som vill göra decembers firanden mindre murriga och mer uppiggande!
Läs mer »Pannacotta är en krämig italiensk dessert. Här gör vi den i två lager med en härligt julig touch.
Läs mer »