Burning Storm.
Burning Storm är en rosaskimrande och elegant drink som görs med Koskenkorva Rhubarb, mörk rom och ginger beer. Toppa med lime.
Läs mer »Ett härligt och somrigt recept på cheesecake med rabarber och syltad ingefära som passar perfekt för våren och sommarens alla middagar.
Rabarber är en favorit hos många och något som går att använda på flera sätt än i bara rabarberpaj. Här får du receptet på en rabarbercheesecake med syltad ingefära som passar utmärkt att servera på olika bjudningar i vår och sommar. Recept ut boken Rabarber av Ingar Nilsson.
175 g digestivekex
50 g smält smör
½ tsk malen ingefära
450 g rabarber
4 bitar syltad ingefära
½ dl strösocker
3 msk vatten
2 ägg
225 g philadelphiaost
1 ½ dl naturell yoghurt
¾ dl muscovadosocker
knappt ½ dl vetemjöl
Sätt ugnen på 200 grader.
Krossa kexen och blanda smulorna med smält smör och malen ingefära. Rör om ordentligt.
Smöra en form med löstagbar botten, ca 23 centimeter i diameter, och häll i smulorna. Tryck ut tillen jämn botten.
Skiva rabarbern i centimeterstora bitar och lägg i en kastrull. Finhacka den syltade ingefäran. Lägg ner den i kastrullen och tillsätt socker och vatten.
Sjud på låg värme tills rabarbern mjuknat. Häll av rabarbern om det är mycket vätska. Lägg rabarbern i formen.
Separera äggen i gulor och vitor. Blanda philadelphiaost med yoghurt, äggulor, muscovadosocker och mjöl. Vispa äggvitorna till styvt skum och vänd ner i philadelphiablandningen
Häll den över rabarbern och grädda i ugnen i 50–60 minuter. Låt svalna.
100 g philadelphiaost
2 msk florsocker
syltad ingefära
Rör ut sockret i philadelphiaosten och bred över kakan
Strö över hackad syltad ingefära.
Recept: Ingar Nilsson
Burning Storm är en rosaskimrande och elegant drink som görs med Koskenkorva Rhubarb, mörk rom och ginger beer. Toppa med lime.
Läs mer »En rosaskimrande, läskande drink toppad med skummad äggvita. Gjord på Koskenkorva Rhubarb, en ny likör med färska rabarber och granatäpple.
Läs mer »