Melon och fetaostspett med basilika.
Linnéa har gjort dessa fräscha spett med fetaost och melon som blir jättegoda som tilltugg eller varför inte som inslag på påskbuffén?
Läs mer »En dröm för chokladälskaren! Den sega choklad- och mandelbottnen tillsammans med chokladmoussen och chokladganachen är svår att motstå.
Den sega choklad och mandelbottnen tillsammans med chokladmoussen och chokladganachen blir en riktigt chokladdröm. Smaksätt gärna chokladmoussen med något du tycker om. Har du ingen bra avlång form kan jag tipsa om att ta en avlång brödform. Det fungerar superbra!
Tidsåtgång: 60 minuter + tid i ugn och frys.
3 äggvitor
250 g mandelmassa
1 msk kakao
Vispa äggvitorna till ett hårt skum.
Riv mandelmassan fint. Vänd ner mandelmassan och kakaon i den uppvispade äggvitan.
Klä en avlång form med bakplåtspapper och bred ut smeten.
Grädda I 175°C i cirka 20 minuter.
Låt svalna helt.
Lossa botten från bakplåtspappret. Klä sedan formen med en nytt, rent bakplåtspapper och lägg tillbaka mandelbottnen.
200 g mörk choklad
1/2 dl mjölk
1 gelatinblad
5 dl vispgrädde
Finhacka chokladen.
Lägg gelatinbladet i blöt.
Sjud upp grädden.
Krama ur all vätska ur gelatinbladet och vispa i det i den varma grädden. Rör tills allt gelatin smält. Ha i den hackade chokladen och rör om. Låt svalna något.
Vispa grädden och häll sedan i chokladsmeten. Blanda om väl.
Häll chokladmoussen över den avsvalnade bottnen och ställ i frysen.
50 g mörk choklad
3/4 dl grädde
1 msk smör
25 g rostade hasselnötter
Finhacka chokladen. Värm grädden och ha i chokladen.
Låt chokladen ligga i den varma grädden någon minut innan du rör till en glansig smet.
Tillsätt smöret.
Tag ur moussetårtan ur frysen och snygga till kanterna så de blir jämna, häll över ganachen. Låt stelna helt.
Skär sedan i lagom stora bitar. Toppa varje bit med hackade, rostade hasselnötter.
189,00 kr
199,00 kr
Ruffinos Serelle Vin Santo är en fullträff till chokladbakelser. Här bjuds du på söta toner av torkad aprikos, russin, nötter och chokladkola i samspel med vanilj och en liten aromatisk kryddighet. Vinet är nyansrikt och smaken sitter kvar länge i munnen.
135,00 kr
Till Linnéas påskbakelser rekommenderar vi ett sött vin som gifter sig fint med choklad. Vintry´s Taverna bjuder på en söt, medelfyllig smak med mild syra. Här finns även en viss strävhet och trevliga inslag av russin, apelsinskal och körsbär.
Recept: Linnéa Seidel
Linnéa har gjort dessa fräscha spett med fetaost och melon som blir jättegoda som tilltugg eller varför inte som inslag på påskbuffén?
Läs mer »Underbart goda kanapéer med skagenröra och dill att bjuda på i påsk.
Läs mer »Gör vårens fräschaste sallad på delikatesspotatis, späda små morötter, ärtor och varmrökt lax.
Läs mer »I påsk bjuder vi på en härlig lammrostbiff med råstekt potatis, portabello och gräddig rödvinssås med tranbär. Receptet med tillhörande vintips hittar du här.
Läs mer »Istället för marshmallows har Linnéa använt chokladtäckta skumägg till sina rocky roads. Otroligt god sötsak som passar perfekt att servera efter påskmaten.
Läs mer »