Guiden till att välja vin till fransk mat.
Det franska köket har en lång historia och tradition som fransmännen värnar starkt om. Här lär du dig mer om fransk mat och hur du ska tänka när du väljer vin.
Läs mer »Här hittar du ett franskt recept på crêpes med en skvätt rom i smeten. Underbart goda med sylt eller socker och ett glas muscat.
Crêpes är som bekant riktigt tunna pannkakor. Här hittar du ett recept på franska crêpes med en skvätt rom i smeten. Underbart goda med sylt eller socker och ett glas Muscat Beaume-de-Venise från Xavier Vignon.
3 ägg
150 g socker
500 g vetemjöl
25 g smör
1 l mjölk
1 nypa salt
5 cl rom
Vispa ihop ägg och socker i en stor skål.
När blandningen börjar bli vit addera mjölken samtidigt som du fortsätter röra smeten.
Vik försiktigt ner mjöl och salt, rör om försiktigt.
Addera smält smör.
Blanda till slut i några droppar rom i smeten.
Hetta upp en crêpes- eller stekpanna med nonstick beläggning. Den ska vara het, men inte på maxvärme.
Klicka i lite smör och häll i smet. Vinkla runt pannan så att smeten täcker botten i ett tunnt lager. Man kan behöva prova sig fram för rätt mängd.
Grädda tills smeten på ovansidan har stelnat, vänd den och sänk värmen till medel.
Grädda klart och lägg upp på ett fat. Pudra gärna lite florsocker över och servera med sylt eller socker.
119,00 kr
Vinets blommiga toner och doft av exotisk frukt gör att det passar perfekt till crêpes som serveras med antingen sylt eller socker.
Det franska köket har en lång historia och tradition som fransmännen värnar starkt om. Här lär du dig mer om fransk mat och hur du ska tänka när du väljer vin.
Läs mer »