Crêpe - franskt recept.

Här hittar du ett franskt recept på crêpes med en skvätt rom i smeten. Underbart goda med sylt eller socker och ett glas muscat.

Crêpe
Crêpe
Xavier Vignon Muscat Beaumes de Venise
Xavier Vignon Muscat Beaumes de Venise

Xavier Vignon Muscat Beaumes de Venise

Frankrike

Systembolaget nr:

8377

119,00 kr


logo

10 pers.

Crêpes är som bekant riktigt tunna pannkakor. Här hittar du ett recept på franska crêpes med en skvätt rom i smeten. Underbart goda med sylt eller socker och ett glas Muscat Beaume-de-Venise från Xavier Vignon.

Ingredienser

  • 3 ägg

  • 150 g socker

  • 500 g vetemjöl

  • 25 g smör

  • 1 l mjölk

  • 1 nypa salt

  • 5 cl rom

Gör så här

    1. Vispa ihop ägg och socker i en stor skål.

    2. När blandningen börjar bli vit addera mjölken samtidigt som du fortsätter röra smeten.

    3. Vik försiktigt ner mjöl och salt, rör om försiktigt.

    4. Addera smält smör.

    5. Blanda till slut i några droppar rom i smeten.

    6. Hetta upp en crêpes- eller stekpanna med nonstick beläggning. Den ska vara het, men inte på maxvärme.

    7. Klicka i lite smör och häll i smet. Vinkla runt pannan så att smeten täcker botten i ett tunnt lager. Man kan behöva prova sig fram för rätt mängd.

    8. Grädda tills smeten på ovansidan har stelnat, vänd den och sänk värmen till medel.

    9. Grädda klart och lägg upp på ett fat. Pudra gärna lite florsocker över och servera med sylt eller socker.

Dryck till crêpes

Xavier Vignon Muscat Beaumes de Venise

119,00 kr


Vinets blommiga toner och doft av exotisk frukt gör att det passar perfekt till crêpes som serveras med antingen sylt eller socker.