Crostini med chèvre och jordgubbar.

En smakrik inledning på midsommarmiddagen. Rosta egna crostini och toppa med en krämig oströra och sommarens solmogna jordgubbar. Servera med bubbel!

Crostini med getostcrème och jordgubbar.
Pierre Olivier Blanc de Blancs Prestige Brut

Pierre Olivier Blanc de Blancs Prestige Brut

Frankrike

Systembolaget nr:

77141

79,00 kr

109,00 kr


Rotari Brut Rosé

Rotari Brut Rosé

Italien

Systembolaget nr:

7701

139,00 kr


logo

0 h 20 min

När gästerna börjar droppa in till midsommarmiddagen kan du börja med att servera ett gott bubbel. Som tilltugg rekommenderar vi Linnéas läckra crostinis som hon toppar med en getostkräm och färska jordgubbar. Gillar du inte getost går det lika bra med fetaost!

Crostini med chèvre och jordgubbar:

Ingredienser

  • ca 250 g getost

  • 2 msk naturell fet yoghurt/gräddfil

  • 1 tsk honung

  • 1 msk olivolja

  • salt

  • 1 baguette

  • olivolja

  • 500 g färska jordgubbar

  • rosmarin

Gör så här

    1. Skär bort det vita, yttersta lagret från getosten. Mixa slätt med yoghurt/gräddfil, honung, olja och salt. Ställ gärna kallt tills det ska användas.

    2. Skär brödet i skivor, pensla eller spraya på lite olja på varje brödbit. Lägg på bakplåtspappersklädd plåt och rosta i 250°C tills de börjar få fin färg. Låt svalna helt.

    3. Klicka ut lite av chèvrekrämen på varje crostini, toppa med skivade jordgubbar och färsk rosmarin.

Bubbel till crostinin:

Rotari Brut Rosé

139,00 kr


Detta rosa bubbel har en elegant, fruktig doft med inslag av smultron, blodgrape, kex och persika och med en fin brödig ton. Torr, frisk, fruktig och elegant smak med inslag av smultron, persika och blodapelsin.

Pierre Olivier Blanc de Blancs Prestige Brut

79,00 kr

109,00 kr


Till det här mousserande vinet kan coupeglaset vara ett bra val. Speciellt till fördrinken under trädgårdsfesten eller midsommarfirandet. Vinet har en trevlig fruktsötma med inslag av gula frukter, päron och äpple och kex. Det finns en angenäm balans med mjuka och uppfriskande bubblor.

Recept: Linnéa Seidel