Crostini med karamelliserade päron och parmaskinka.
Servera crostini med karamelliserade päron och parmaskinka på nästa tapaskväll tillsammans med ett glas Gozy white sangria. Både gott och enkelt.
Crostini är ett perfekt tilltugg på minglet eller när du vill bjuda in vännerna på en tapaskväll. Dessa görs med karamelliserade päron, grönmögelost och parmaskinka, en härlig blandning mellan sött och salt. Matchas väl med ett glas Gozy white sangria.
Karamelliserade päron:
Ingredienser
4 päron
kanel
socker
smör
Gör så här
Börja med att göra de karamelliserade päronen. Stek päronen i smör med kanel och socker.
Låt svalna något och ställ in i kylskåpet.
Crostini:
Ingredienser
1 baguette
4 msk olivolja
1/2 tsk flingsalt
Gör så här
Skär baguetten i 1 cm tjocka skivor, det blir cirka 20 stycken.
Ringla över olivolja, flingsalt och blanda runt.
Rosta sedan brödet i mitten av ugnen (200 grader) i 5-7 minuter tills de fått en fin ljusbrun färg.
Topping:
Ingredienser
parmaskinka
karamelliserade päron
grönmögelost
ruccola
Gör så här
Dryckestips till crostini:
Gozy White Sangria
89,00 kr
Gozy White Sangria är god till tilltugg och tapas av olika slag. Sangrian har en fruktig doft med inslag av yuzu, apelsin och citron. Smaken är fruktig och med sötma som balanseras upp väl av kolsyran.
Papayasallad.
En härligt tropisk papayasallad som funkar perfekt att servera en varm sommardag. Servera gärna med ett glas Gozy white sangria.
Läs mer »