Dragonkyckling med grädde och vitt vin.

Dragonkycklig, en omtyckt klassiker som serveras med ris eller kokt potatis. I det här receptet rör vi ner en skvätt vitt vin i såsen och tipsar om chardonnay till.

Dragonkyckling
Dragonkyckling
CHILL OUT Chardonnay South Africa
CHILL OUT Chardonnay South Africa

CHILL OUT Chardonnay South Africa

Sydafrika

Systembolaget nr:

205301

79,00 kr


Ingredienser

  • 600 g kycklingfilé

  • salt

  • nymald svartpeppar

  • smör att steka i

  • 3 hackade vitlöksklyftor

  • 1 hackad gul lök

  • 1,5 dl vitt vin (torrt)

  • 1,5 dl crème fraîche

  • 3 dl grädde

  • 2 msk torkad dragon som fått dra i lite vatten

  • 3 msk kycklingfond på flaska

  • 2-3 msk dijonsenap

  • ris till servering

Gör så här

    1. Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen.

    2. Skär kycklingfiléerna i mindre bitar, salta och peppra.

    3. Stek kycklingen på hög värme så att de får fin färg, sätt åt sidan. Låt dem ev. gå färdigt i ugnen på 160 grader medan du gör såsen.

    4. Svetta hackad lök och hackad vitlök på mellanvärme i ca. 5 min. Den ska inte stekas.

    5. Häll i vin, grädde och crème fraîche i stekpannan. Tillsätt dragon, kycklingfond och dijonsenap. Vispa eller rör ihop så allt blandas väl.

    6. Kontrollera att klycklingen är klar och lägg ner bitarna i pannan. Servera med kokt ris, sallad och ett glas CHILL OUT Chardonnay.

Vin till dragonkyckling

CHILL OUT Chardonnay South Africa

79,00 kr


Till dragonkyckling passar det utmärkt med ett glas vitt vin och vi rekommenderar denna chardonnay från sydafrika. Vinet har en fruktig smak med inslag av persika, fat päron, tropisk frukt och citrus.

Se också: