Kycklinggryta med parmesan och soltorkade tomater.
Härlig kycklinggryta gjord med färskost, pesto på soltorkade tomater och parmesan som är enkel att laga. Perfekt till ett glas cabernet sauvignon från Australien.
Läs mer »Dragonkycklig, en omtyckt klassiker som serveras med ris eller kokt potatis. I det här receptet rör vi ner en skvätt vitt vin i såsen och tipsar om chardonnay till.
600 g kycklingfilé
salt
nymald svartpeppar
smör att steka i
3 hackade vitlöksklyftor
1 hackad gul lök
1,5 dl vitt vin (torrt)
1,5 dl crème fraîche
3 dl grädde
2 msk torkad dragon som fått dra i lite vatten
3 msk kycklingfond på flaska
2-3 msk dijonsenap
ris till servering
Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen.
Skär kycklingfiléerna i mindre bitar, salta och peppra.
Stek kycklingen på hög värme så att de får fin färg, sätt åt sidan. Låt dem ev. gå färdigt i ugnen på 160 grader medan du gör såsen.
Svetta hackad lök och hackad vitlök på mellanvärme i ca. 5 min. Den ska inte stekas.
Häll i vin, grädde och crème fraîche i stekpannan. Tillsätt dragon, kycklingfond och dijonsenap. Vispa eller rör ihop så allt blandas väl.
Kontrollera att klycklingen är klar och lägg ner bitarna i pannan. Servera med kokt ris, sallad och ett glas CHILL OUT Chardonnay.
79,00 kr
Till dragonkyckling passar det utmärkt med ett glas vitt vin och vi rekommenderar denna chardonnay från sydafrika. Vinet har en fruktig smak med inslag av persika, fat päron, tropisk frukt och citrus.
Härlig kycklinggryta gjord med färskost, pesto på soltorkade tomater och parmesan som är enkel att laga. Perfekt till ett glas cabernet sauvignon från Australien.
Läs mer »Linnéa har gjort en riktig god och höstig gryta med fläskfilé, champinjoner och kabanoss som kan serveras med både ris, potatis eller bröd.
Läs mer »Recept på en enkel och läcker fisksoppa med saffran, röd pesto och räkor. Soppan är smakrik, vacker och serveras med gott vitlöksbröd.
Läs mer »En vegansk boeuf bourguignon där grytan får sin mustighet från belugalinser, kastanjechampinjoner och rotfrukter.
Läs mer »