Bresaola med ruccola, pinjenötter och citron.
Bresaola känns riktigt lyxigt på picknicken eller som smårätt på middagen och är superenkelt att plocka ihop. Här bjuder Linnéa på ett smarrigt recept med pinje, ruccola, parmesan och citron.
Läs mer »Linnéa bjuder på ett smarrigt tilltugg till bubbel i form av filodegsrullar med fetaostfyllning och en ljuvlig vitlöksdipp. Servera rullarna med en bubblig crémant från Bordeaux.
Filodegsrullar är alltid en given vinnare! Du kan i stort sett fylla dom med vad du vill. Men kombinationen av lök, svamp, persilja och fetaost är nog min favorit ändå. Solroskärnora tillför härlig textur.
Kom ihåg att täcka över den filodeg du inte arbetar med så den inte torkar ut. Då kommer den spricka och blir svår att arbeta med. Rullarna är godast att servera precis nygräddade och ljumma.
Vitlöksdippen får en helt fantastisk smak från vitlök som rostats hel i ugnen. Vitlöken blir söt och len i smaken, inte alls skarp som färsk vitlök. Känns det mycket med alla vitlöksklyftor? Ta ett gäng från början bara och smaka dig fram!/Linnéa
1 hel vitlök
3 dl naturell yoghurt
olja
salt
Baka den hela vitlöken i 180°C i cirka 30 minuter eller tills den är helt mjuk. Låt svalna och pressa sedan ur vitlök ur skalen.
Mosa vitlöken och blanda med yoghurt och lite olivolja. Smaka av med salt.
8 ark filodeg
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
200 g champinjoner eller annan svamp
olja att steka i
1 dl solroskärnor
1 dl hackad persilja
150 g fetaost
salt och peppar
25 g smält smör
svarta sesamfrön
Fukta en handduk och lägg filodegen under handduken så de inte torkar.
Skala och skiva lök och vitlök. Stek mjuk i lite olja. Finhacka svampen och låt den steka med löken. Tillsätt solroskärnor och finhackad persilja och stek ett par minuter.
Tag av från värmen och låt svalna helt. Mosa sedan i fetaosten. Smaka av med salt och peppar.
Tag ut två ark filodeg från den fuktiga handduken åt gången. Lägg ihop de båda arken och dela i fyra lika stora delar. Lägg ca 2 msk fyllning längst ena kortsidan på varje degbit. Platta ut fyllningen något. Vik in långsidornas kanter och rulla ihop till rullar.
Lägg med skarven ned på en bakplåtspappersklädd plåt. Pensla rullarna med smält smör och strö över sesamfrön.
Grädda rullarna i 225°C i cirka 10-15 minuter eller tills de fått fin färg.
79,00 kr
99,00 kr
Pour Toi John Lundvik Blanc de Blancs Brut är ett härligt blommigt och fruktigt mousserande vin, gjort på endast gröna druvor som ger det en frisk och elegant smak. I doften finns bland annat persika och aprikos, följt av subtila toner av mandarin och apelsin.
109,00 kr
En Crémant från Bordeaux som passar till skaldjur, fisk och grönt. Vinet är torrt och friskt med behagliga bubblor och trevlig fruktighet. I eftersmaken finner man både gula stenfrukter, nektarin, mineral och brioche.
Recept: Linnéa Seidel
Bresaola känns riktigt lyxigt på picknicken eller som smårätt på middagen och är superenkelt att plocka ihop. Här bjuder Linnéa på ett smarrigt recept med pinje, ruccola, parmesan och citron.
Läs mer »Små söta blinier är det perfekta tilltugget på nyårsafton. Ställ gärna fram ett stort fat med blinier och alla tillbehör i skålar. Så kan var och en plocka på det man gillar allra bäst!
Läs mer »Friterad zucchini med 3 sorters såser: vitlöksdipp, srirachadipp och tryffelmajjo. Prova även receptet på brynt, vispat smör på bröd eller kex.
Läs mer »Servera crostini med karamelliserade päron och parmaskinka på nästa tapaskväll tillsammans med ett glas bubbel. Både gott och enkelt.
Läs mer »