Fransk potatissallad.

En fransk potatissallad är perfekt att servera som inslag på buffén eller picknicken. Det här receptet kommer från kokboken Festliga buffér av Linda Letelier Hansson.

Fransk potatissallad på fat
logo

6

logo

0 h 40 min

En fransk potatissallad är perfekt att servera som inslag på buffén, picknicken eller som tillbehör till den grillade maten. Det här receptet på potatissallad kommer från kokboken "Festliga buffér" av Linda Letelier Hansson.

Recept på fransk potatissallad:

Ingredienser

  • 2 kg fast potatis (Bintje, mandelpotatis eller Amadine)

  • 1 knippe salladslök

  • 4 rädisor

Gör så här

    1. Koka potatisen i saltat vatten som täcker potatisen. Låt den koka i 30 minuter, eller tills potatisen har mjuknat.

    2. Dela potatisarna på hälften. Blanda potatisen och dressingen

    3. Skiva salladslöken och rädisorna tunt.

    4. Lägg potatissalladen på ett fat och toppa med lök och rädisor.

Recept på dressing:

Ingredienser

  • 3 msk dijonsenap

  • 3 msk äppelcidervinäger

  • 0,5 dl rapsolja

  • 0,5 dl olivolja

Gör så här

    1. Blanda dressingen genom röra ihop dijonsenap, äppelcidervinäger, salt och peppar i en skål.

    2. Vispa sedan kraftigt ner lite olja i taget.

Vintips till fransk potatissallad:

Las Moras Organic Chardonnay Reserve, 750ml PET-flaska

91,00 kr


Las Moras Reserve Chardonnay passar också till potatissalladen. Vinet har en intensiv och fruktig doft med trevliga inslag av mango, persika, tropiska frukter, fat och vanilj. Smaken är torr och fräsch med en lätt fet textur och inslag av tropisk frukt, fat och vanilj.

Recept: Linda Letelier Hansson