Att välja vin till olika rätter på kyckling.
Vilket vin du ska välja till kyckling beror på hur du tillagar, kryddar och smaksätter den. Här får du tips på vilka vintyper som passar till olika rätter.
Läs mer »Vi har fått ta del av Floriant Remonts, kock på Potager des Halles i Lyon, utsökta recept på Bressekyckling!
Vi har fått ta del av Floriant Remonts utsökta recept på Bressekyckling!
1 Bressekyckling på ca 2,2 kg
250 g smör
vitlök
timjan
1 kg havskräftor
100 g tomatpuré
2 gula lökar
5 cl cognac, t.ex. Larsen VS
1,5 liter grädde
1 rotselleri
5 dl grädde salt
2 miniselleri
100 g smör
vitlök
timjan
Preparera Bressekycklingen (bind upp). Stek i ugn 180 grader i drygt en timme med smör, vitlök och timjan.
Koka havskräftorna 3 minuter i saltat vatten och kyl av dem snabbt.
Bryt loss stjärten från kroppen. Skala stjärtarna och lägg åt sidan.
Bryn skal och kroppar i smör och lök.
Deglacera med cognac och bränn av.
Tillätt tomatpuré, rör om. Tillsätt grädden.
Låt koka långsamt i en timme och passera sedan genom sil.
Skala selleriroten och skär i stora bitar.
Koka i grädde under en timme och mixa sedan.
Ugnsstek miniselleri med vitlök och timjan under 30 minuter i 180 grader. Ös på med smöret.
Dela Bressekycklingen för fyra portioner och ta vara på stekskyn.
399,00 kr
Montagny Premier Cru Les Coères har en nyanserad och inbjudande doft och smaken är torr och fruktig med en viss fetma i texturen. I den långa eftersmaken finner du toner av tropisk frukt, gula äpplen, melon och mineral.
Vilket vin du ska välja till kyckling beror på hur du tillagar, kryddar och smaksätter den. Här får du tips på vilka vintyper som passar till olika rätter.
Läs mer »Den svenske stjärnkocken Danyel Coudet bjuder här på sitt recept på La Belle Coq au vin blanc!
Läs mer »Dragonkycklig, en omtyckt klassiker som serveras med ris eller kokt potatis. I det här receptet rör vi ner en skvätt vitt vin i såsen och tipsar om chardonnay till.
Läs mer »Prova Linnéas variant på italienska Pasta Alfredo med kyckling, som får en härlig sötma från lök och fyllighet från soltorkade tomater.
Läs mer »