Franskt recept på Bressekyckling.

Vi har fått ta del av Floriant Remonts, kock på Potager des Halles i Lyon, utsökta recept på Bressekyckling! 

Bressekyckling
Montagny Premier Cru Les Coères

Montagny Premier Cru Les Coères

Frankrike

Systembolaget nr:

59229

399,00 kr


Domaine Laroche Chablis Premier Cru Les Beauroys

Domaine Laroche Chablis Premier Cru Les Beauroys

Frankrike

Systembolaget nr:

73923

389,00 kr


logo

4 portioner

logo

1 h 30 min

Vi har fått ta del av Floriant Remonts utsökta recept på Bressekyckling!

Ingredienser

  • 1 Bressekyckling på ca 2,2 kg

  • 250 g smör

  • vitlök

  • timjan

  • 1 kg havskräftor

  • 100 g tomatpuré

  • 2 gula lökar

  • 5 cl cognac, t.ex. Larsen VS

  • 1,5 liter grädde

  • 1 rotselleri

  • 5 dl grädde salt

  • 2 miniselleri

  • 100 g smör

  • vitlök

  • timjan

Gör så här

    1. Preparera Bressekycklingen (bind upp). Stek i ugn 180 grader i drygt en timme med smör, vitlök och timjan.

    2. Koka havskräftorna 3 minuter i saltat vatten och kyl av dem snabbt.

    3. Bryt loss stjärten från kroppen. Skala stjärtarna och lägg åt sidan.

    4. Bryn skal och kroppar i smör och lök.

    5. Deglacera med cognac och bränn av.

    6. Tillätt tomatpuré, rör om. Tillsätt grädden.

    7. Låt koka långsamt i en timme och passera sedan genom sil.

    8. Skala selleriroten och skär i stora bitar.

    9. Koka i grädde under en timme och mixa sedan.

    10. Ugnsstek miniselleri med vitlök och timjan under 30 minuter i 180 grader. Ös på med smöret.

    11. Dela Bressekycklingen för fyra portioner och ta vara på stekskyn.

Sommelierens vintips till Bressekyckling:

Montagny Premier Cru Les Coères

399,00 kr


Montagny Premier Cru Les Coères har en nyanserad och inbjudande doft och smaken är torr och fruktig med en viss fetma i texturen. I den långa eftersmaken finner du toner av tropisk frukt, gula äpplen, melon och mineral.