Friterad färskpotatis med citrussill.

Det här är en ny variant på klassikern sill och potatis. Friterad färskpotatis möter fräsch och läcker citrussill!

Friterad färskpotatis med citrussill
O.P. Anderson Björk

O.P. Anderson Björk

Sverige

Systembolaget nr:

8283002

262,00 kr


Det här är en ny variant på klassikern sill och potatis. Friterad färskpotatis möter fräsch och läcker citrussill!

Citrussill

Ingredienser

  • 2 dl vatten

  • 1 dl strösocker

  • 1/2 dl ättikssprit

  • 5 hela svartpepparkorn

  • 1 liten ekologisk citron

  • 1 ekologisk lime

  • 1 litet rött äpple

  • 1 liten rödlök

  • 1 förpackning 5-minuterssill

Gör så här

    1. Koka upp en lag av vatten, socker och ättika. Låt svalna helt.

    2. Skär halva citronen och halva limen i tunna skivor. Pressa i 1 msk citron och 1 msk lime i lagen. Kärna ur äpplet och skär det i tunna skivor.

    3. Skala löken och skär den tunt.

    4. Ta ur sillen ur förpackningen och skär varje sillfilé i sneda bitar.

    5. Varva sill, citron, lime, äpple och lök i en burk. Slå över lagen och låt din citrussill stå svalt minst 1 dygn innan servering.

Friterad färskpotatis

Ingredienser

  • 500 g färskpotatis

  • Rapsolja till fritering

  • Flingsalt

Gör så här

    1. Tvätta färskpotatisen och koka den mjuk. Låt svalna något.

    2. Värm oljan till 175°C. Fritera 3-4 potatisar åt gången.

    3. Fritera tills de fått fin färg och skalet börjar spricka något.

    4. Låt rinna av på hushållspapper.

    5. Strö över flingsalt.

Till servering

Ingredienser

  • 2 dl gräddfil

  • Gräslök

Gör så här

    1. Skär citrussillen i riktigt små bitar.

    2. Placera ut potatisar på en tallrik.

    3. Spritsa eller klicka ut gräddfilen.

    4. Toppa med finskuren citrussill och gräslök.

    5. Servera direkt.

O.P. Anderson Björk

262,00 kr


Till sillen föreslår vi att du provar nya O.P. Björk som är smaksatt med extrakt från björkknoppar som plockats på vintern innan de har börjat svälla och björksav skördad i Jämtland under våren. Därtill citronzest samt den klassiska O.P.-kryddningen kummin, anis och fänkål.

Recept: Linnéa Seidel