Revbensspjäll på vildsvin med paprikarubb och aprikosglaze.
Vildsvin förknippar man ofta med stek men här serverar Linnéa ett recept på revbensspjäll på vildsvin.
Läs mer »Revbensspjäll med glaze med smak av sötsyrlig apelsin och kryddig kanel som är fantastisk till det långbakade möra fläskköttet. Perfekt tillskott till julbordet!
Rånäs Brännvin passar perfekt som smaksättning i julmaten och ger en perfekt touch till bland annat revbensspjäll. Tillsammans med sötsyrlig apelsin och kryddig kanel skapas en karamellig smakexplosion till det långbakade möra fläskköttet.
1,5 - 2 kg tunna revbensspjäll (spare ribs)
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 hela torkade pomeransskal
2 bitar torkad ingefära
3 lagerblad
5 svartpepparkorn
2 msk salt
Dra bort hinnan som sitter mot benen på ribsen. Ibland är den redan borttagen.
Skala och skär lök i grova bitar.
Dunka lätt på vitlöksklyftorna så de öppnar sig.
Lägg alla grönsaker och kryddor i en stor kastrull.
Dela eventuellt revbenen på mitten så de får plats i kastrullen. Fyll på med vatten och koka 1 -1 ½ timme tills du känner att köttet börjar lossa från benet. Det här går att göra dagen innan.
1 dl socker
1/2 dl Rånäs Brännvin
1 dl apelsinjuice
1 tsk färsk, riven ingefära
1 tsk mald kanel
50 g smör
Smält sockret till en karamell, rör inte under tiden.
När sockret börja bli brunt, häll i Rånäs Brännvin och apelsinjuice. Rör om och tillsätt ingefära. Låt allt koka ihop.
När sockret smält ut och såsen är slät, tillsätt kanel och smör. Koka ett par minuter till en simmig glaze. Låt svalna något. Sätt ugnen på 200 grader.
Ta upp köttet och torka av det med hushållspapper. Salta och peppra.
Lägg spjällen på en ugnsplåt och pensla med glazen.
Baka spjällen ca 30 minuter. Pensla med glaze några gånger under tiden tills de är glansiga och fått fin gyllenbrun färg.
236,00 kr
Rånäs Brännvin är Sveriges äldsta kryddade brännvin som säljs idag och skapades på Rånäs Bruk i Uppland under slutet av 1700-talet.
Det har en frisk och komplex smak av pomerans och kanel med toner av lakrits och cognac.
Förutom i glaze till revbensspjäll passar det bra till ärtsoppa med senap eller anklever. Även utmärkt till choklad och chokladdesserter samt i choklad- och kaffedrinkar eller för sig själv som digestif.
Vildsvin förknippar man ofta med stek men här serverar Linnéa ett recept på revbensspjäll på vildsvin.
Läs mer »Saftiga och kryddiga revbenspjäll är en favorit på julbordet för många, så även för Linnéa. Här har hon satt sin egen prägel på sin pappas klassiska recept.
Läs mer »Låt revbensspjällen få en julig smak av ingefära, kryddpeppar, kanel och senapspulver.
Läs mer »Duka upp till en chilensk festmåltid som innehåller marinerat kött, kyckling och massor av goda röror. Vi tipsar även om vin som passar till.
Läs mer »Här produceras svenska snapsklassiker som Gammal Norrlands Akvavit, Bäska Droppar och, inte minst, flaggskeppet O.P. Anderson.
Läs mer »