Glaserade revbensspjäll med smak av apelsin och kanel.

Revbensspjäll med glaze med smak av sötsyrlig apelsin, kryddig kanel och äpple som är fantastisk till det långbakade möra fläskköttet. Perfekt tillskott till julbordet!

Glaserade revbensspjäll med smak av apelsin och kanel
logo

4 portioner

logo

4 h 40 min

O.P. Anderson Petronella passar perfekt som smaksättning i julmaten och ger en perfekt touch till bland annat revbensspjäll. Tillsammans med sötsyrlig apelsin och kryddig kanel skapas en karamellig smakexplosion till det långbakade möra fläskköttet.

Revbensspjäll:

Ingredienser

  • 1,5 - 2 kg tunna revbensspjäll (spare ribs)

  • 1 gul lök

  • 2 vitlöksklyftor

  • 2 hela torkade pomeransskal

  • 2 bitar torkad ingefära

  • 3 lagerblad

  • 5 svartpepparkorn

  • 2 msk salt

Gör så här

    1. Dra bort hinnan som sitter mot benen på ribsen. Ibland är den redan borttagen.

    2. Skala och skär lök i grova bitar.

    3. Dunka lätt på vitlöksklyftorna så de öppnar sig.

    4. Lägg alla grönsaker och kryddor i en stor kastrull.

    5. Dela eventuellt revbenen på mitten så de får plats i kastrullen. Fyll på med vatten och koka 1 -1 ½ timme tills du känner att köttet börjar lossa från benet. Det här går att göra dagen innan.

Glaze:

Ingredienser

  • 1 dl socker

  • 1/2 dl O.P. Anderson Petronella

  • 1 dl apelsinjuice

  • 1 tsk färsk, riven ingefära

  • 1 tsk mald kanel

  • 50 g smör

Gör så här

    1. Smält sockret till en karamell, rör inte under tiden.

    2. När sockret börja bli brunt, häll i O.P. Anderson Petronella och apelsinjuice. Rör om och tillsätt ingefära. Låt allt koka ihop.

    3. När sockret smält ut och såsen är slät, tillsätt kanel och smör. Koka ett par minuter till en simmig glaze. Låt svalna något.

    4. Sätt ugnen på 200 grader.

    5. Ta upp köttet och torka av det med hushållspapper. Salta och peppra.

    6. Lägg spjällen på en ugnsplåt och pensla med glazen.

    7. Baka spjällen ca 30 minuter. Pensla med glaze några gånger under tiden tills de är glansiga och fått fin gyllenbrun färg.

O.P. Anderson Petronella, ekologiskt, 350 ml

147,00 kr


O.P. Anderson Petronella har en frisk och fyllig äppelkaraktär med tydlig kryddighet av kummin och toner av anis och fänkål.

Förutom i glaze till revbensspjäll och andra anrättningar, passar den bra att blanda drinkar på!